Saznajte kako vratiti imunološki sustav u ravnotežu

Saznajte kako vratiti imunološki sustav u ravnotežu

Saznajte kako vratiti imunološki sustav u ravnotežu
  • Objavljeno: Utorak, 15.01.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Imunost ili otpornost je medicinski pojam kojim se označava sposobnost organizma odupiranju i obrani od infekcija, bolesti ili neke druge biološke ili kemijske opasnosti. Imunost funkcionira poput mehanizma čija je uloga uspostavljanje barijera protiv patogena, kancerogenih stanica, štetnih molekula i otrova.

Zdrav imunološki sustav osnovni je preduvjet dobrog zdravlja. Ako imamo jak i zdrav imunološki sustav možemo se svakodnevno uspješno suprotstaviti narušavanju ravnoteže u našem organizmu koja može nastati uslijed izloženosti različitim faktorima kao što su stres, iscrpljenost,vanjski patogeni u kolektivima, te posljedice akutnih bolesti.

Nutritivni nedostaci, prevelik unos šećera, hrana bogata konzervansima i aditivima, pretilost, manjak tjelesne aktivnosti, previše masnoća, osobito životinjskoga podrijetla su čimbenici koji utječu na slabljenje imunološkog sustava. Također prečesto i nekontrolirano uzimanje antibiotika može izazvati poremećaj crijevne flore ili flore dišnih putova.

Iako bismo organizam trebali kontinuirano opskrbljivati nutrijentima potrebnim za održavanje imuniteta, najčešće za suplementima vitamina i minerala te imunostimulansima posežemo upravo kad nam imunitet padne odnosno kad nam se bolest dogodi.

Postoje osnovne preporuke koje treba slijediti kako bismo vratili narušenu ravnotežu i povećali imunitet. U prvom redu - treba smanjiti stres ili ublažiti njegove posljedice! Dovoljno spavati, kad god je moguće boraviti na zraku i suncu, redovito i što više se kretati te se raznoliko hraniti.

Kada u našoj prehrani nema dovoljno mikronutrijenata, a to je najčešće u zimskim mjesecima zbog manje dostupnosti svježeg voća i povrća potrebno je uvrstiti dodatke prehrani koji sadrže vitamine i minerale, te pčelinje proizvode.

Vitamin C i cink su na vrhu popisa kada je riječ o jačanju imuniteta. Potiču rad imunološkog sustava kroz složene stanične procese, povećavaju proizvodnju stanica koje se bore protiv infekcija.

Pčelinji proizvodi su riznica „ljekovitih“ tvari iz prirode, od pamtivijeka se koriste i doprinose očuvanju zdravlja čovjeka. Neprestano se proširuju spoznaje o biološkoj aktivnosti pčelinjih proizvoda, otkrivaju se nova djelovanja i potvrđuju tradicionalna znanja o njihovoj ljekovitosti.

Med je dobar prirodni imunostimulator. Propolis, cvjetni prah i matična mliječ sadrže pregršt vitamina, minerala i aminokiselina koji djeluju stimulativno na organizam.

Matična mliječ je moćna. Sadrži razne aminokiseline, hranjive tvari, vitamine, minerale, enzime i mnoge druge tvari zbog kojih je naše tijelo zdravo i u formi, konzumiranje će spriječiti razne bolesti, ali i povećati ukupnu razinu energije u tijelu, izdržljivost i snagu. Kao prirodni biostimulator i antioksidans regenerira stanice, usporava proces starenja.

Matična mliječ pomaže u pravilnom funkcioniranju jetre i enzima, može popraviti oštećenja kože i spriječiti infekcije kože. Pomaže u stvaranju novih stanica i novih tkiva u tijelu. Ima antibakterijska svojstva i sposobnost uništavanja različitih vrsta bakterija, može držati kolesterol u granicama normale i kontrolirati dijabetes. Pomaže u borbi protiv depresije i smanjuje stres.

Prilikom izbora dodataka prehrani osobito važno je brinuti o njihovoj kvaliteti, prednost dajemo proizvodima od prirodnih sastojaka koji ne sadrže umjetne boje, umjetne okuse i druge aditive.

Za odrasle s oslabljenim obrambenim sposobnostima organizma, za brži oporavak i psihofizičko stanje organizma preporuka je koristiti Farmakol ampule matične mliječi 1400mg, koje sadrže svježu matičnu mliječ i mikroelemente koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Kao prirodni biostimulator i antioksidans regenerira stanice, usporava proces starenja.

Za djecu od 3. godine života preporuka je koristiti Farmakol ampule matične mliječi 500mg sa vitaminom C, vitaminom D I vitaminima b kompleksa.

Ampule ne sadrže konzervans i umjetna bojila.

https://www.pip.hr/

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti