Propolis ima moćno antibakterijsko i antivirusno djelovanje!

Propolis ima moćno antibakterijsko i antivirusno djelovanje!

Propolis ima moćno antibakterijsko i antivirusno djelovanje!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 01.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Propolis se u ljekovite svrhe koristi već tisućama godina. Grci su propolis koristili za liječenje bakterijskih infekcija, Asirci za zacjeljivanje rana i Egipćani za zaštitu mumija.

Sastav propolisa ovisi o geografskom području. Primjerice, propolis s područja Europe nije isti kao propolis s područja Brazila. Znanstvenicima je iz ovog razloga jako teško procijeniti i odrediti koja ljekovita svojstva propolis krije.

Otkrijte koje su prednosti i nedostaci alternativne medicine!

Propolis ima moćno antibakterijsko, antivirusno, protugljivično i protuupalno djelovanje. Neka istraživanja su pokazala da propolis može potaknuti stanice raka na samouništenje. Propolis se preporuča se za ublažavanje i liječenje niza bolesti i poremećaja:

  • liječenje infekcija
  • jačanje imunološkog sustava
  • liječenje genitalnog herpesa
  • liječenje kožnih oštećenja
  • ublažavanje simptoma bolesti usne šupljine

Propolis možete pronaći u obliku tableta, kapsula, kapi i ekstrakta. Stručnjaci još uvijek nisu procijenili koja je preporučena doza propolisa, zbog čega savjetuju da se posavjetujete sa svojim liječnikom.

Saznajte zašto ne trebate kupovati med iz supermarketa!

U dosadašnjim istraživanjima su znanstvenici otkrili da je propolis odličan za liječenje površinskih rana i prevenciju dijabetesa tipa 2. Stručnjaci preporučuju da usnu šupljinu redovito ispirete otopinom propolisa, naročito nakon stomatoloških zahvata.

Iako rezultati istraživanja nisu potpuno pouzdani, propolis nema negativan utjecaj na zdravlje. Ipak, ako ste alergični na med, postoji velika vjerojatnost da ste alergični na propolis. Prije početka uzimanja propolisa se svakako posavjetujte s liječnikom, naročito ako bolujete od astme ili alergija.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti