Saznajte zašto oralni seks čini žene sretnijima!

Saznajte zašto oralni seks čini žene sretnijima!

Saznajte zašto oralni seks čini žene sretnijima!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 07.05.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Širok spektar kemikalija u spermi promiče mentalno blagostanje i osjećaje ljubavi, kažu znanstvenici.

Istraživanja pokazuju da sperma zapravo sadrži kemikalije koje podižu raspoloženje, povećavaju osjećaje, poboljšavaju san i sadrže najmanje tri antidepresiva. Drugim riječima, sperma pomaže ženama u borbi protiv depresije.

Istraživači dodaju da su žene koje redovito imaju nezaštićeni seks i oralni seks manje depresivne pa čak i bolje u rješavanju kognitivnih testova. No, treba uzeti u obzir i negativne nuspojave nezaštićenog spolnog odnosa pa se preporučuje samo odnos s poznatim partnerom.

Sjemena tekućina u svom kemijskom sastavu ima određenu dozu kortizola, koji povećava osjećaj ljubavi, zatim veću količinu estrona, koji povećava raspoloženje i mentalno blagostanje, te oksitocin, koji također povećava raspoloženje i cjelokupni osjećaj sreće.

Otkrijte pruža li zakrivljeni penis bolji užitak!

Ali to nije sve, spermiji sadrže i tireotropin, koji je poznat kao antidepresiv, zatim melatonin, koji poboljšava san, i serotonin, vjerojatno najpoznatiji antidepresiv, koji se naziva i hormon sreće.

Međutim, još jednom treba istaknuti da se nezaštićeni seks preporučuje samo ženama koje ne mijenjaju partnere i u potpunosti su sigurne da ih muškarac s kojim imaju spolne odnose ne vara.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Poboljšajte zdravlje štitnjače

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti