Ako ovo napravite nakon objeda, lakše ćete smršaviti!

Ako ovo napravite nakon objeda, lakše ćete smršaviti!

Ako ovo napravite nakon objeda, lakše ćete smršaviti!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 13.09.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Svi znaju kako je fizička aktivnost neophodna za uspješno mršavljenje. No, nekako pri tome uvijek zamišljamo teretanu ili aerobik grupe. No, čak i ugodna šetnja može itekako biti od pomoći.

Nakon obilnog objeda, tako dobro paše malo se odmoriti na kauču ili čak malo odspavati. No, šetnja nakon obroka ne samo da je zdrava nego nam pomaže i pri mršavljenju. Nažalost, većina osoba, posebice nakon večere, vrijeme provodi ispred televiziji ili uz pametni mobitel. To ima za posljedicu podizanja razine šećera u krvi te može narednih sati ostati visoka.

Već je jedna studija na American Diabetes Association pokazala kako se osobama s povećanim rizikom za dijabetes tipa 2, koje nakon obroka odu u laganu šetnju od 15 minuta, razina šećera u krvi polagano diže, a ne naglo. Znanstvenici okupljeni oko Lorette DiPietro dodatno su otkrili kako su lagane šetnje nakon obroka efektivnije nego 45-minute šetnje tijekom jutra ili popodneva. Lagane šetnje nakon obroka potiču probavu, ali pogodno djeluju i na smanjivanje eventualnih simptoma žgaravice.

Naravno, samo šetnje neće vam pomoći da ostvarite svoje ciljeve, ali će vam svakako pomoći prilikom mršavljenja. Važno je da tri do pet puta tjedno nakon obroka odete u 30-minutnu šetnju nakon obroka. Odlično bi bilo kada biste dva do tri puta tjedno otišli u teretanu ili vježbali doma, pri tome su vježbe s utezima od velike važnosti. Zdrava i ujednačena prehrana je neophodna.

Stručnjaci dalje naglašavaju da nakon obroka nipošto ne smijete prakticirati intenzivnu tjelesnu aktivnost. Također pričekajte oko 15 minuta prije nego odete u samu šetnju.

Vezani članci:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti