Silikoni odlaze - pozdravite moćnu injekciju

Silikoni odlaze - pozdravite moćnu injekciju

Silikoni odlaze - pozdravite moćnu injekciju
  • Objavljeno: Četvrtak, 09.07.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Siječanj 2009. pokazao se prijelomnim u svijetu estetske kirurgije. Na International Master Courseou on Aging Skin, održanom u Parizu, predstavljeni su inovativni modeli za povećanje grudi.

Rok trajanja - godina dana
Nakon godina i godina kirurških metoda povećanja grudi, zahvaljujući spoju raznih tehnologija prvi je put moguće grudi povećati bez skalpela, bezbolno i brzo.

Čudotvornom izumu ime je makrolan - riječ je o gelu hijaluronske kiseline - kiseline koja se nalazi u ljudskom tijelu, a koja je zadužena, među ostalim, za mladolik i zategnut izgled kože.

Makrolan se počeo primjenjivati u britanskim klinikama za estetsku kirurgiju prije nekoliko mjeseci, a dolazi u obliku injekcija koje se primjenjuju u željeno područje - zasad samo u grudi.

Postupak povećanja grudi traje tridesetak minuta, a u svaku se dojku aplicira 100 mililitara makrolana. Nakon godinu dana, kada tijelo apsorbira određenu količinu hijaluronske kiseline, postupak se ponavlja.

Ova metoda povećanja grudi preporučuje se ženama između 20 i 50 godina života, te svima koji ne žele “pod nož”.

Puno pažnje izaziva i lipofiling, odnosno injektiranje vlastitog masnog tkiva u grudi koje nakon dva zahvata postaju veće, oblikovanije, i što je najvažnije, izgledaju potpuno prirodno. Ipak, zna se dogoditi da se masno tkivo nakon presađivanja zgruda i postane tvrda, neprivlačna masa koja onemogućuje ultrazvučni pregled, u nekim slučajevima i mamografiju.

U domaćim klinikama još nisu počeli eksperimentirati s navedenim metodama povećanja grudiju. Svi estetski kirurzi i dalje rade provjerenom metodom - silikonskim umecima. No ipak se u našim klinikama primjenjuju i neke inovativne metode za lijepši i puniji izgled grudiju.

– U zadnje se vrijeme primjenjuje tzv. laserska lipoliza, koja je definitivno privukla veliku pažnju, no na žalost, što se tiče rezultata, oni su kod ove metode parcijalni i njezine su mogućnosti prilično ograničene, posebno što se tiče količine masnog tkiva koje se odstranjuje. Po tom pitanju je klasična metoda hidroliposukcije odnosno liposukcije i dalje superiorna – objašnjava dr. Dinko Tončić.

Ako ste željni ljepšeg poprsja i izazova, spakirajte kovčege i uputite se u neku od britanskih klinika, no budite spremni izbrojati i popriličnu količinu kuna. Povećanje makrolanom, naime, stoji oko trideset tisuća kuna, a povećanje “običnim” silikonima u Hrvatskoj stoji između 20 i 25 tisuća kuna. S tim da postupak povećanja grudi makrolanom svake godine treba ponavljati.

Medicinski turizam
Ako se odlučite otisnuti na Otok po nove grudi, budite sigurni da će vas dočekati s oduševljenjem jer godinama britanski estetski kirurzi ljutito gledaju na sve veći broj svojih sugrađana koji, u potrazi za jeftinijim estetskim zahvatima hodočaste k hrvatskim kolegama.Obrnut postupak, kojem se zahvaljujući inovativnoj metodi nadaju, jako bi razveselio britanske estetske kirurge, kojima je za vrijeme recesije posao pao na niske grane, dok je u istočnim zemljama, zahvaljujući strancima koji su u potrazi za jeftinijim uljepšavanjem operacijama, estetska kirurgija doživjela pravi boom!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti