Što ne biste smjeli doručkovati?

Što ne biste smjeli doručkovati?

Što ne biste smjeli doručkovati?
  • Objavljeno: Četvrtak, 20.03.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znamo da je doručak najvažniji obrok u danu, ali znamo li uistinu izabrati najbolji mogući doručak ili svakodnevno griješimo? Postoji hrana koja se definitivno ne bi trebala naći na vašem jelovniku u jutarnjim satima.

Pekarski proizvodi

Sadrže puno kalorija, a malo nutritivno vrijednih spojeva. Naravno da su ukusni, ali vašem tijelu ne odgovaraju. Pekarski proizvodi su puni jednostavnih ugljikohidrata i rafiniranog šećera i uzrokuju nagle promjene u razini šećera u krvi.

Kupovni sokovi

Možda mislite da je čaša soka od naranče odličan način da započnete dan. To je istina, ali samo ako je sok svježe iscijeđen. Ipak, bolje je popiti čašu vode i pojesti cijelu naranču. Cjelovito voće vam pruža više vitamina i minerala, ali i vlakana koji vas druže dulje sitima.

Palačinke i vafli

Palačinke i vafli su loš izbor za doručak, osim ako su napravljeni o integralnog brašna. Radije odaberite tost od cjelovitih žitarica ili pahuljice. Proteine dodajte putem jogurta, bjelanjaka ili nemasnog mesa.

Isprobajte recepte za ukusne i slasne palačinke.

Kava

Ne morate odustati od kave, osim ako ste osjetljivi na kofein. Kofein je odličan i prirodan način da popravite raspoloženje i pospješite koncentraciju. Kava nije zamjena za doručak, kava može postati dio doručka.

Energetske pločice

Energetske pločice su odličan izbor za međuobrok kada razina energije padne, a vi žudite za grickalicom. No, one nisu dobar izbor za doručak jer vaše tijelo neće opskrbiti potrebnim nutritivnim spojevima.

Više o važnosti doručkovanja pročitajte u članku doručak - kralj svih obroka!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti