Što učiniti sa starim vrećicama čaja?

Što učiniti sa starim vrećicama čaja?

Što učiniti sa starim vrećicama čaja?
  • Objavljeno: Petak, 28.08.2015.
  • Broj pregleda: 295
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Čaj je najčešće konzumirano piće u svijetu. Ono umiruje, osvježava, ne sadrži puno kalorija, a odličan je izvor antioksidacijskih i drugih korisnih spojeva. Upotrijebljene vrećice čaja možete koristiti za mnoge namjene, uključujući smanjenje podočnjaka, neutraliziranje neugodnih mirisa i uklanjanje prištića. Za što sve možete koristiti čaj otkrijte u članku Čaj - više od ukusnog napitka.

Stara vrećica čaja može ublažiti iritacije kože. Stavite staru vrećicu čaja na osip koji se pojavio na koži ili ubod kukca i držite dok ne osjetite olakšanje.

Vrećicom čaja možete čistiti lice prije spavanja kako biste smanjili prisutnost akni i prištića. Lice ne morate ispirati.

Držite ohlađene vrećice čaja na očima 10 minuta kako biste ublažili natečenost i crvenilo. Prisutnost tanina u čaju će smanjiti podočnjake, a najbolji izbor je kamilica.

Vrećice čaja mogu ublažiti iritacije kože uzrokovane otrovnim bršljanom. Nježno trljajte iziritirani dio kože vrećicom čaja i ponavljajte postupak više puta ako je to potrebno.

Stare vrećice čaja stavite u posudu s vodom i namačite stopala oko 20 minuta. Čaj će neutralizirati neugodan miris stopala, a najbolji izbor je crni čaj.

Čajevi sadrže taninsku kiselinu. Stavite vrećicu čaja na zahvaćeni dio zubnog mesa kako biste ublažili bolove i naticanje. Također mogu ublažiti krvarenje zubnog mesa jer taninska kiselina, kada se nanosi na površinu zubnog mesa, potiče skupljanje krvnih žila.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti