Što učiniti sa starim vrećicama čaja?

Što učiniti sa starim vrećicama čaja?

Što učiniti sa starim vrećicama čaja?
  • Objavljeno: Petak, 28.08.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Čaj je najčešće konzumirano piće u svijetu. Ono umiruje, osvježava, ne sadrži puno kalorija, a odličan je izvor antioksidacijskih i drugih korisnih spojeva. Upotrijebljene vrećice čaja možete koristiti za mnoge namjene, uključujući smanjenje podočnjaka, neutraliziranje neugodnih mirisa i uklanjanje prištića. Za što sve možete koristiti čaj otkrijte u članku Čaj - više od ukusnog napitka.

Stara vrećica čaja može ublažiti iritacije kože. Stavite staru vrećicu čaja na osip koji se pojavio na koži ili ubod kukca i držite dok ne osjetite olakšanje.

Vrećicom čaja možete čistiti lice prije spavanja kako biste smanjili prisutnost akni i prištića. Lice ne morate ispirati.

Držite ohlađene vrećice čaja na očima 10 minuta kako biste ublažili natečenost i crvenilo. Prisutnost tanina u čaju će smanjiti podočnjake, a najbolji izbor je kamilica.

Vrećice čaja mogu ublažiti iritacije kože uzrokovane otrovnim bršljanom. Nježno trljajte iziritirani dio kože vrećicom čaja i ponavljajte postupak više puta ako je to potrebno.

Stare vrećice čaja stavite u posudu s vodom i namačite stopala oko 20 minuta. Čaj će neutralizirati neugodan miris stopala, a najbolji izbor je crni čaj.

Čajevi sadrže taninsku kiselinu. Stavite vrećicu čaja na zahvaćeni dio zubnog mesa kako biste ublažili bolove i naticanje. Također mogu ublažiti krvarenje zubnog mesa jer taninska kiselina, kada se nanosi na površinu zubnog mesa, potiče skupljanje krvnih žila.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti