Suprotnosti se privlače?

Suprotnosti se privlače?

Suprotnosti se privlače?
  • Objavljeno: Nedjelja, 05.12.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Nažalost, znanost nije u mogućnosti dokučiti svijet privlačnosti i hoće li se dvije slične osobe prije privući nego što će to dvije totalno različite osobe. Međutim, neke tvrdnje ipak postoje...

Anketa je pokazala da  osobe koje se smatraju atraktivnima, žele podjednako atraktivnog partnera, ukoliko se smatraju bogatima, žele da i njihov partner to bude. Međutim, u stvarnom svijetu svakodnevno nailazimo na iznimke koje ne slijede pravilo. Naš organizam sadrži MHC gen koji je odgovoran za tkivnu podudarnost. U testiranju su žene mirisale muške majice te na temelju toga odlučile koji muškarac im se najviše sviđa. Otkriveno je da su im se najviše svidjeli muškarci sa suprotnim MHC genom. Prema tome, znanstvenici su zaključili kako ustvari možemo po mirisu zaključiti koja osoba je za nas, a koja nije. MHC gen igra ključnu ulogu u svemu, počevši sa seksualnom privlačnošću pa sve do bračne sreće. Bračni parovi s različitim MHC genima su bili sretniji i zadovoljniji svojim brakom.

Zahvaljujući ovome, možemo umjesto "ljubljenja puno žaba", radije primijeniti osjetilo mirisa kako bismo pronašli odgovarajućeg partnera.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti