Sušene šljive pomažu u prevenciji raka debelog crijeva

Sušene šljive pomažu u prevenciji raka debelog crijeva

Sušene šljive pomažu u prevenciji raka debelog crijeva
  • Objavljeno: Utorak, 29.09.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Rak debelog crijeva je jedan od vodećih uzročnika smrti diljem svijeta, a novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da sušene šljive mogu pomoći u njegovoj prevenciji.

Otkrijte kako možete spriječiti nastanak raka debelog crijeva.

Voditeljica istraživanja dr. Nancy Turner je zajedno sa svojim kolegama proučavala djelovanje sušenih šljiva na zdravlje probavnog sustava.

Dosadašnja istraživanja su već pokazala da postoje namirnice koje mogu smanjiti rizik od nastanka bolesti probavnog sustava, izjavila je dr. Turner.

U probavnom sustavu postoji nekoliko trilijuna različitih bakterija. Narušena ravnoteža tih bakterija može uzrokovati nastanak kronične upale i povećati rizik od nastanka bolesti probavnog sustava, uključujući i rak debelog crijeva.

Sušene šljive su odličan izvor flavonoida, spojeva s antioksidacijskim djelovanjem koji smanjuju rizik od nastanka kronične upale i smanjuju štetu uzrokovanu slobodnim radikalima. Nepravilna prehrana je vodeći faktor rizika za nastanak raka debelog crijeva.

Sušene šljive pomažu u uspostavljanju bakterijske ravnoteže unutar probavnog sustava, potiču njegov rad i pomažu u prevenciji probavnih smetnji.

Saznajte koji su faktori rizika za nastanak raka debelog crijeva.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti