Tek 3 pića tjedno ugrožavaju zdravlje srca

Tek 3 pića tjedno ugrožavaju zdravlje srca

Tek 3 pića tjedno ugrožavaju zdravlje srca
  • Objavljeno: Srijeda, 26.03.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje, objavljeno u časopisu Acta Neurologica Scandinavica, otkriva da muškarci, koji piju 3 alkoholna pića tjedno imaju povećan rizik od nastanka srčanog udara.

Znanstvenici iz Finske su proveli istraživanje koje je trajalo 20 godina. Oni su proučavali zdravlje i učestalost konzumacije alkohola kod 2600 muškaraca.

Rezultati su pokazali da muškarci, koji piju 3 ili više pića tjedno imaju za čak 3 puta veći rizik od nastanka srčanog udara.

S druge strane, muškarci koji su tjedno popili 1 do 2 alkoholna pića nisu imala povećan rizik od nastanka srčanog udara, kao ni oni koji alkohol nisu konzumirali uopće ili sasvim rijetko.

Ovo voće štiti srce, poboljšava kvalitetu sna i potiče probavu!

Brojna prethodna istraživanja su pokazala da umjerena konzumacija alkohola nema negativno djelovanje na zdravlje, ali i da prekomjerna konzumacija može povećati rizik od nastanka srčanog udara, bolesti srca i poremećaja s pamćenjem.

Znanstvenicima još uvijek nije jasna točna povezanost između konzumacije alkohola i srčanog udara i ističu da su rezultati istraživanja preliminarni.

Stručnjaci predlažu svim osobama da alkohol konzumiraju umjereno, ali i da se posavjetuju s liječnikom ako pate od nekih medicinskih stanja ili pak uzimaju neke lijekove. Naime, alkohol može negativno utjecati na djelovanje lijeka i na taj način dodatno ugroziti zdravlje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti