Timijan ublažava simptome bronhitisa

Timijan ublažava simptome bronhitisa

Timijan ublažava simptome bronhitisa
  • Objavljeno: Nedjelja, 02.02.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Zima donosi brojne tegobe, uključujući bronhitis, upalu dušnika ili bronhija. Bronhitis u pravilu nije opasan za zdravlje i prolazi u razdoblju od nekoliko dana.

Kronični bronhitis je najčešće posljedica pušenja ili udisanja toksina koji iritiraju dišne putove. Akutni bronhitis je posljedica gripe. Naime, ako ste ikada patili od gripe, velika je vjerojatnost da ste patili i od akutnog bronhitisa.

Najčešći simptomi bronhitisa su upaljeno grlo, začepljenost nosa, kratkoća daha, umor i blago povišena tjelesna temperatura.

Timijan se u ljekovite svrhe koristi već tisućljećima godina. Drevni Grci su timijan koristili kako bi ublažili različite vrste infekcija.

Provjerite kako prirodnim putem izliječiti bronhitis!

Timijan je djelotvoran smanjenju iritacije bronhija, ubijanju mikrobe koje uzrokuju bronhitis i razrjeđivanju sluzi, čime se olakšava njeno iskašljavanje.

Listići timijana sadrže puno ljekovitih prirodnih spojeva, a od njih je najčešće korišten timol, sastojak vodica za ispiranje usta i pasti za zube.

Ekstrakt timijana je često sastojak kapi protiv kašlja, sirupa i lijekova za ublažavanje simptoma bronhitisa. Timijan i pepermint u kombinaciji značajno ublažavaju kašalj.

Ne postoje zabilježene negativne interakcije timijana i nekog lijeka i ne postoje kontraindikacije uzimanja timijana tijekom trudnoće i dojenja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti