Trbušnjaci ipak nisu gubitak vremena

Trbušnjaci ipak nisu gubitak vremena

Trbušnjaci ipak nisu gubitak vremena
  • Objavljeno: Nedjelja, 04.05.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U posljednjih nekoliko godina trbušnjaci su na glasu kao neučinkoviti i nepotrebni za postizanje željenih rezultata na području trbuha. No, novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da su najobičniji trbušnjaci najučinkovitiji.

Znanstvenici su koristili elektroničke senzore pomoću kojih su pratili kontrakcije mišića kod 16 volontera dok su izvodili obične trbušnjake i različite varijacije trbušnjaka, uključujući i one koji se izvode s rekvizitima.

Kada su znanstvenici usporedili rezultate mjerenja, zaključili su da su tradicionalni trbušnjaci bili puno učinkovitiji od ostalih vrsta vježbi za trbuh.

No, prije nego se odlučite na izvođenje običnih trbušnjaka, trebate znati da vam oni sami neće dati željene rezultate. Za najbolje rezultate je potrebno biti jako discipliniran po pitanju prehrane.

Dok vježbate mišiće trbuha, osim običnih trbušnjaka radite i ostale varijacije trbušnjaka koji će vam pomoći da oblikujete i učvrstite svaki mišić trbuha.

"Ne postoji samo jedan tip vježbe koji će aktivirati sve mišiće na području abdomena", izjavio je voditelj istraživanja prof. Cedric Bryant.

Stručnjaci savjetuju da obične trbušnjake radite u kombinaciji s različitim vrstama izdržaja. Bočni izdržaji s odlični za aktiviranje bočnih trbušnih mišića. Također, veliki broj vježbi za druge dijelove tijela (čučnjevi, iskoraci, sklekovi) aktiviraju i trbušne mišiće ako ih izvodite pravilno.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti