Treća turneja „Moja prva mamografija“ započela u Puli

Treća turneja „Moja prva mamografija“ započela u Puli

Treća turneja „Moja prva mamografija“ započela u Puli
  • Objavljeno: Četvrtak, 27.05.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Početak trećeg izdanja turneje „Moja prva mamografija" koju organizira Avon Hrvatska u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar" te udrugom Europa Donna Hrvatska obilježen je jučer u 15 sati na Narodnom trgu u Puli. U sklopu ove humanitarne turneje mobilni mamograf obići će još Rovinj, Buje, Rijeku, Ogulin i Karlovac, a unaprijed prijavljene žene obavit će besplatan mamografski pregled u svom gradu ili blizini mjesta stanovanja.

Mamografski pregled bilježi promjene na dojci prosječno dvije godine ranije od pojave simptoma. Snimanja će, kao i prošle godine te pretprošle godine, obavljati stručni djelatnici Zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar". Organizacijsku podršku pružile su lokalne udruge u sklopu dobrovoljne humanitarne organizacije za borbu protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska. 

Barbara Kolar, Avonova ambasadorice za Hrvatsku, pružila je podršku borbi protiv raka dojke. „Ovdje sam kako bih kod žena potaknula svijest o važnosti samopregleda, redovitih mamografskih pregleda i općenito brige o zdravlju. Rak dojke najizlječiviji je oblik raka ukoliko se otkrije pravovremeno pa je prevencija najbolji način zaštite. Ovom akcijom mnogim ženama pružamo mogućnost pregleda koji može spasiti život", izjavila je.

„Sretni smo što smo zahvaljujući uspješnoj suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' u protekle dvije godine te iznimno dragocjenoj podršci dobrovoljnih udruga Europe Donne Hrvatska uspjeli u organizaciji još jedne turneje mobilnim mamografom tamo gdje je ona izrazito potrebna", napomenula je Lucija Josipović, Avonova koordinatorica za odnose s javnošću i komunikacije.

Podršku je svojom nazočnošću pružio i Sandro Pettener, pjevač grupe Dogma, koji je na Narodni trg došao u pratnji sina i supruge Nine.

Avon Hrvatska je prodajom proizvoda iz linije Breast Cancer, označenih vrpcom ružičaste boje, prikupio više od više od 1,7 milijuna kuna za borbu protiv raka dojke.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti