Sve što trebate znati o testovima za utvrđivanje trudnoće

Sve što trebate znati o testovima za utvrđivanje trudnoće

Sve što trebate znati o testovima za utvrđivanje trudnoće
  • Objavljeno: Četvrtak, 24.11.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: promo

Kategorija: Zanimljivosti
  • Kako funkcioniraju testovi za utvrđivanje trudnoće
  • Kada mogu provesti test za utvrđivanje trudnoće?
  • Kako upotrijebiti test za utvrđivanje trudnoće
  • Kako očitati test za utvrđivanje trudnoće
  • Koji je test odgovarajući za mene?

Kako funkcioniraju testovi za utvrđivanje trudnoće

Svi kućni testovi za utvrđivanje trudnoće otkrivaju „hormon trudnoće”, humani korionski gonadotropin (hCG) u mokraći. U trudnoći hCG proizvodi najprije oplođeno jajašce, kasnije i posteljica. Oplođeno jajašce obično se ugradi u sluznicu uterusa (maternice) od 6 do 8 dana prije izostale mjesečnice, kad se sitni iznosi hCG-a počnu pojavljivati u majčinoj krvi i mokraći. Premda su razine hCG-a u početku vrlo niske, razina se brzo i predvidivo povećava u prvim tjednima trudnoće.

Kada mogu provesti test za utvrđivanje trudnoće?

Za sve Clearblue testove za utvrđivanje trudnoće klinički je dokazano da su više od 99 % pouzdani u utvrđivanju trudnoće od dana očekivane mjesečnice. Međutim, ako mislite da ste trudni, vi želite što prije biti sigurni, a mnoge se žene žele testirati i ranije. Najranije što se možete testirati najosjetljivijim trenutačno dostupnim testovima je 6 dana prije izostale mjesečnice (obično 10 dana nakon ovulacije).

Pročitajte više o ranom testiranju i upotrebi naših praktičnih kalkulatora za izračun „kada se testirati”.

Kako upotrijebiti test za utvrđivanje trudnoće

Gotovo tri četvrtine žena odlučuju se za jednostavno testiranje izravno iz mlaza mokraće. Radi vaše lagodnosti, svi se Clearblue testovi mogu provoditi ili „iz mlaza”, jednostavnim držanjem vrha izravno u mlazu mokraće 5 sekundi, ili uranjanjem testa u prikupljeni uzorak mokraće 5 – 20 sekundi, ovisno o proizvodu koji se upotrebljava. Imajte na umu da uvijek morate pročitati brošuru testa koji upotrebljavate. Brošure s uputama za bilo koji od naših proizvoda za trudnoću možete preuzeti ovdje.

Kako očitati test za utvrđivanje trudnoće

Nakon provođenja testa za utvrđivanje trudnoće, čekanje na rezultat može biti uzbudljivo ili stresno vrijeme i želite biti sigurni da test pravilno protumačite. Ispitivanja pokazuju da se testovi jako razlikuju po lakoći očitavanja. Digitalni testovi kao što je Clearblue s pokazateljem tjedana daju nepogrešive rezultate u riječima. Jeste li znali da gotovo svaka treća žena može pogrešno očitati neke vrste testova za utvrđivanje trudnoće?

Koji je test odgovarajući za mene?

Svi Clearblue testovi za utvrđivanje trudnoće namijenjeni su ženama i obuhvaćaju jedinstvene i inovativne značajke za jednostavnu primjenu i lako očitavanje, tako da možete biti sigurni u svoj rezultat, pomažući vam da se smirite kad vam je najpotrebnije.

Drugi testovi za utvrđivanje trudnoće to vam ne pružaju.

Gotovo tri četvrtine žena odlučuju se za testiranje izravno iz mlaza mokraće. Ispitivanje su pokazala da su testovi s metodom srednjeg mlaza mokraće kao što je Clearblue, prikladni, higijenski i jednostavni za primjenu.

Uz Clearblue možete odabrati i da se testirate rano – Clearblue Test za rano otkrivanje trudnoće daje rezultate od 6 dana prije vaše izostale mjesečnice. Ili, za najviše podataka o vašoj trudnoći nego na bilo kojem testu, isprobajte Clearblue s pokazateljem tjedana, jedini test koji vas informira i o broju tjedana od začeća. Međutim, ako vam je već izostala mjesečnica i samo želite brz rezultat, onda bi Clearblue Test za utvrđivanje trudnoće Brzo otkrivanje mogao biti test za vas.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti