Ulje lavande umiruje, ublažava astmu i potiče probavu!

Ulje lavande umiruje, ublažava astmu i potiče probavu!

Ulje lavande umiruje, ublažava astmu i potiče probavu!
  • Objavljeno: Nedjelja, 15.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Eterično ulje lavande se već stoljećima koristi u ljekovite svrhe, a znanstvenici svakim novim istraživanjem otkriju neke nove ljekovite moći lavande. Dosadašnja istraživanja su pokazala da eterično ulje lavande ima brojna ljekovita svojstva, a mi vam donosimo najznačajnija.

Ublažava kronični umor i stres

Istraživanja su pokazala da je eterično ulje lavande jedno od najboljih za ublažavanje stresa i anksioznosti. Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande u toplu kupku i vrlo brzo ćete se osjećati odmornije i opuštenije.

Saznajte zašto trebate piti limunadu s lavandom!

Poboljšava zdravlje respiratornog sustava

Eterično ulje lavande je odlično za ublažavanje infekcija grla, simptoma prehlade i gripe, kao i upale sinusa. Također je jako dobro za ublažavanje simptoma astme i bronhitisa.

Potiče rad probavnog sustava

Čaj od lavande može ublažiti žgaravicu i poboljšati rad probavnog sustava, a stručnjaci predlažu da ga pijete odmah nakon jela.

Isprobajte recept za čaj od lavande!

Ublažava groznicu

Dodajte nekoliko kapi ulja od lavande na mokri oblog i držite ga na čelu, prsima ili vratu kako biste smanjili tjelesnu temperaturu i ublažili groznicu.

Ublažava glavobolje

Nekoliko kapi ulja lavande stavite na dlan i utrljajte ih na čelo. Zatvorite oči, duboko dišite i nakon nekog vremena ćete osjetiti olakšanje.

Isprobajte napitak od đumbira i lavande koji ublažava glavobolju!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti