Kako loše držanje uništava vaše zdravlje?

Kako loše držanje uništava vaše zdravlje?

Kako loše držanje uništava vaše zdravlje?
  • Objavljeno: Subota, 14.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Uspravno i pravilno držanje je puno više od lijepog izgleda. Istraživanja su pokazala da loše i pogrbljeno držanje negativno utječe na rad cjelokupnog organizma.

Osim što ćete nakon nekog vremena početi osjećati bolove na području ramena i vrata, nepravilno držanje će oslabiti mišiće leđa i povećati rizik od nastanka bolesti koštanog sustava kasnije u životu, a istraživanja su pokazala da pogrbljeno držanje ima negativan utjecaj na vaše zdravlje, raspoloženje i razinu energije.

Usporen rad probavnog sustava

Pogrbljeno držanje, naročito tijekom sjedenja, ostavlja štetne posljedice na zdravlje i rad probavnog sustava. Pogrbljeno držanje može uzrokovati zatvor, bolove na području abdomena i usporen metabolizam.

Kronične bolesti

Loše i pogrbljeno držanje povećava rizik od nastanka žgaravice, grčeva na području abdomena, glavobolja i ozljeda ramena i vrata. Nepravilno držanje ostavlja još intenzivnije posljedice kod osoba koje imaju višak kilograma.

Povećan rizik od nastanka depresije i nisko samopouzdanje

Vaše držanje je odraz vašeg raspoloženja i samopouzdanja. Smanjeno samopouzdanje je jedan od pokazatelja depresije. Istraživanja su pokazala da je depresija češća među osobama koje cijele dane provode sjedeći i imaju naviku pogrbljeno se držati.

Predlažemo da počnete raditi vježbe za bolje držanje!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti