Prepoznajte suptilne simptome anemije!

Prepoznajte suptilne simptome anemije!

Prepoznajte suptilne simptome anemije!
  • Objavljeno: Nedjelja, 15.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Anemija je stanje do kojega dolazi kada osoba boluje od manjka minerala i jedna je od najčešćih bolesti diljem svijeta. Anemija otežava prijenos kisika prema stanicama, zbog čega se javlja kronični umor, što je najčešći simptom anemije. Postoje i drugi, nešto manje očiti, simptomi anemije koje možete prepoznati ako obratite pažnju na svoje tijelo.

Neobična boja kože

Bez adekvatne količine krvi u krvnim žilama koža postaje blijeda i opuštena. Osobe koje boluju od anemije mogu imati žućkastu boju kože i ovaj simptom je najuočljiviji kod osoba svjetlije puti.

Hladne ruke i stopala

Kada je cirkulacija krvi loša, tada krv otežano dolazi do ekstremiteta, odnosno ruku i stopala. Upravo zbog toga tada ruke i stopala postaju neprirodno hladna i često se javlja osjećaj utrnulosti.

Osjećaj slabosti

Umor nije jedini simptom anemije. Većina osoba će osjećati neobičnu slabost u mišićima. Ovo se javlja zato što mišići ne mogu pravilno funkcionirati bez adekvatne količine kisika.

Učestale glavobolje

Ako je anemija uzrokovana manjkom željeza, arterije u mozgu će početi naticati, što može uzrokovati učestale i jako bolne glavobolje.

Isprobajte 4 namirnice koje liječe anemiju!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti