Uz ova tri faktora i samo dvije minute na dan, dođite do savršeno zdravih i bijelih zubiju!

Uz ova tri faktora i samo dvije minute na dan, dođite do savršeno zdravih i bijelih zubiju!

Uz ova tri faktora i samo dvije minute na dan, dođite do savršeno zdravih i bijelih zubiju!
 • Objavljeno: Četvrtak, 25.03.2021.
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Koliko često vam se događa da se uhvatite u koštac s problemom kada ste u njega već debelo zagazili, a sama sanacija štete puno je skuplja (na svim razinama) nego da ste reagirali preventivno? Nerijetko smo ozbiljnosti situacije svjesni tek kad nam voda dođe do grla i nažalost često smo to iskusili na vlastitoj koži. Kada je riječ o zdravlju, ipak bismo trebali stati i promisliti. Sve kreće od navika koje usvajamo od malih nogu, no kako se one dobre s vremenom često izgube, one lošije nesvjesno znamo prenijeti i na svoju djecu - i onda smo svi u problemu

Tri ključna faktora za zdrave zube

Mnoge se zdravstvene organizacije raznim datumima i obilježavanjima trude povećati svijest o brizi za zdravlje, no ipak sve mora krenuti od nas samih. Jedna od osnovnih potreba je i potreba za hranom, a glavni alat su nam usta, pa opet, velika većina nas to zanemaruje i na zubare pomislimo tek onda kada od bolova više ne možemo misliti ili nam se samopouzdanje ozbiljno poljulja zbog ne baš tako blistavog osmijeha. Za hollywoodski osmijeh više ne morate živjeti u LA-u. Sve kreće iz vaše kupaonice.

Dobra četkica, pravilna higijena, redoviti posjeti stomatologu i već ste na 70%.

20.3 obilježava se Svjetski dan oralnog zdravlja koji promiče razvijanje svijesti o važnosti oralnog zdravlja i njegovom značaju u očuvanju općeg zdravlja. Na tržištu je njih more i vjerojatno muku mučite kako izabrati onu pravu. Razmislite o onoj koju preporučuju oni koji su na prvoj crti obrane od "grica i greca" – stomatolozi.

Kad ste zadnji put promijenili četkicu?

Prošlo je vrijeme običnih četkica nakon kojih gotovo da ni ne osjećate razliku kad prođete jezikom po zubima. Znanost i tehnologija napreduju, a sve u svrhu unaprjeđenja našeg zdravlja. Krenite od osnovne higijene i malih koraka – za početak dobre i kvalitetne četkice za zube. Električne četkice Philips Sonicare pokreće napredna sonična tehnologija uz koju čišćenje vaših zubi postaje jednostavnije, temeljitije i brže.

Sonična tehnologija

 • Philips Sonicare napredna sonična tehnologija sedam puta je učinkovitija od manualne tehnologije
 • sa 62.000 kombiniranih pokreta u minuti, sonične vibracije i amplituda pokreta stvaraju mikromjehuriće koji čiste između zuba i uzduž linije desni, čime se postiže efekt beskontaktnog čišćenja, pa je tako pogodna i za najosjetljivije desne i zubi
 • Philips Sonicare u samo 2 minute postiže nešto što obična četkica ne uspijeva u mjesec dana
 • za razliku od obične četkice, savršeno čisti i međuzubni prostor, nježna je za zube i desni
 • odlična je i za čišćenje ortodontskih aparatića i teško dostupnih mjesta
 • sonična tehnologija izbjeljuje zube u samo sedam dana
 • uklanja do 10 puta više naslaga
 • u samo dvije minute nježno, ali dubinski, čisti vaše zube i desni

Već nakon prvog pranja učinit će vam se kao da ste zube zaista oprali po prvi puta.

Prve prave vidljive rezultate i potvrdu koliko su Philips Sonicare četkice zaista moćne, primijetit ćete nakon tjedan dana korištenja. Upravo zato ju preporučuje i Hrvatsko parodontološko društvo navodeći beneficije:

 • sonična tehnologija čini zube čvršćima i bjeljima u samo sedam dana
 • čisti zube u samo dvije minute
 • masira desni
 • čisti i na teško dostupnim mjestima (pogodna za aparatić)
 • uklanja 10 puta više naslaga u usporedbi s običnom četkicom

Sad još kad krenete redovito na kontrole kod stomatologa i počnete prati zube minimalno dva puta na dan po dvije minute – zamislite što će se dogoditi nakon nekoliko mjeseci ili pak godinu.

Strah vas je odlaska zubaru? Evo što oni kažu

Doc.dr.sc. Ana Badovinac članica Hrvatskog parodontološkog društva kaže da Hrvati stomatologu većinom odlaze tek kad nastane problem, a ne na preporučene kontrolne preglede svakih 6 mjeseci.

Najčešći problemi s kojima pacijenti dolaze paradontologu su:

 • krvarenje desni i povećanje gingive (zubnog mesa)
 • pomičnost zuba
 • naslage poput kamenca i razne druge posljedice neredovite higijene

Neadekvatna briga o zubima i zubnom mesu može dovesti do parodontoze i u konačnici ispadanja zubi. Upravo zato Hrvatsko parodontološko društvo predlaže Philips Sonicare četkice za zube kao što je model Diamond Clean 9000. Uz Hrvatsko parodontološko društvo Philips Sonicare preporučuju i brojni stomatolozi. "One su preporučljive za prevenciju upale zubnog mesa, dosežu teško dostupna mjesta bolje od običnih četkica, uklanjaju naslage i prilagođene su osjetljivim zubima i desnima." kaže Elena Štimac Vukojević, dr.med.dent. i dodaje da se pravilnom njegom i prevencijom mogu spriječiti brojni problemi s kojima se pacijenti i stomatolozi svakodnevno susreću.

Prednosti u odnosu na obične četkice

Prema neovisnim istraživanjima utvrđeno je da ljudi u prosjeku zube peru samo 40 sekundi običnom četkicom za zube. To vrijeme nije dovoljno za učinkovito uklanjanje naslaga i bakterija. Philips Sonicare uz funkcije SmarTimer i QuadPacer daje korisniku jasan pregled nad vremenom i područjima čišćenja. Time omogućava da svi zubi budu jednakomjerno oprani, a vrijeme pranja produljeno, odnosno minimalno 2 minute koliko i preporučuju stomatolozi. Philips Sonicare četkice su za razliku od nekih drugih električnih četkica pogodne za osjetljive zube te 50% nježnije od obične četkice za zube.

Savršeno čisti zubi u samo 2 minute

Philips Sonicare četkica postiže vidljive rezultate već nakon prvog pranja, a dugoročno sprječava kvarenje zubi pa tako i odlaske zubaru. U nastavku vam donosimo nekoliko činjenica o Philips Sonicare četkici.

Uklanja 7 puta više naslaga

Zahvaljujući posebno oblikovanim glavama četkice koja se kreću u velikoj amplitudi, vlakna se prilagođavaju površini zuba čime se osigurava bolji površinski kontakt te time i efikasnije čišćenje.

Čišći i bjelji zubi u samo 7 dana

Uklanja površinske mrlje zahvaljujući gusto raspoređenim vlaknima i izbjeljuje zube već u 7 dana.

Čisti i na teško dostupnim mjestima

Zahvaljujući soničnim vibracijama, stvaraju se mikromjehurići koji dubinski prodiru između zubi i čiste teško dohvatljiva mjesta.

7 puta učinkovitija od obične četkice

Philips Sonicare jednim pranjem postiže što obična četkica ne uspijeva u mjesec dana.

Dolazi uz 100 dana jamstava povrata novca

Philips vjeruje u kvalitetu svojih proizvoda te jamči klinički dokazane rezultate redovnim korištenjem četkice. Ako niste zadovoljni, Philips Sonicare četkicu možete vratiti unutar 100 dana nakon kupnje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti