Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Uživajte u sezoni borovnica uz ove ukusne muffine!

Uživajte u sezoni borovnica uz ove ukusne muffine!

Uživajte u sezoni borovnica uz ove ukusne muffine!
  • Objavljeno: Nedjelja, 12.06.2016.
  • Broj pregleda: 265
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Borovnice pripadaju listi najzdravijih namirnica svijeta. Dobar su izvor dijetalnih vlakana, a jako dobar izvor vitamina C, K i mangana. Dosadašnja istraživanja su pokazala da borovnice imaju odličan utjecaj na zdravlje cjelokupnog organizma.

Borovnice održavaju kosti zdravima i jakima, a znanstvenici su ustanovili da smanjuju rizik od nastanka fraktura. Borovnice također reguliraju razinu krvnog tlaka i sudjeluju u prevenciji dijabetesa tipa 2, srčanih bolesti i različitih vrsta raka.

Borovnice mogu poboljšati mentalno zdravlje i smanjiti rizik od nastanka Parkinsonove bolesti. Istraživanja su pokazala da borovnice potiču rad probavnog sustava i smanjuju rizik od nastanka zatvora.

Muffini od limuna i borovnica

Limun je dobar izvor vitamina B6, željeza i kalija, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana i vitamina C. Limun obogaćuje okus svakog deserta i ujedno jača imunitet i smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu.

Isprobajte recept za muffine od limuna i borovnica!

Muffini od jogurta i borovnica

Jogurt je dobar izvor proteina, vitamina B12, pantotenske kiseline, kalija i cinka, a jako dobar izvor riboflavina, kalcija i fosfora. Ovi muffini su jednostavni za pripremu, ukusni, mekani i sočni.

Isprobajte recept za muffine od jogurta i borovnica!

Muffini od zobenih pahuljica, badema i borovnica

Zobene pahuljice su dobar izvor dijetalnih vlakana, tiamina, magnezija i fosfora, a jako dobar izvor mangana. Bademi su dobar izvor riboflavina, magnezija i mangana, a jako dobar izvor vitamina E. Ovi muffini su odličan izbor za doručak.

Isprobajte recept za muffine od zobenih pahuljica, badema i borovnica!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti