Uživajte u sezoni borovnica uz ove ukusne muffine!

Uživajte u sezoni borovnica uz ove ukusne muffine!

Uživajte u sezoni borovnica uz ove ukusne muffine!
  • Objavljeno: Nedjelja, 12.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Borovnice pripadaju listi najzdravijih namirnica svijeta. Dobar su izvor dijetalnih vlakana, a jako dobar izvor vitamina C, K i mangana. Dosadašnja istraživanja su pokazala da borovnice imaju odličan utjecaj na zdravlje cjelokupnog organizma.

Borovnice održavaju kosti zdravima i jakima, a znanstvenici su ustanovili da smanjuju rizik od nastanka fraktura. Borovnice također reguliraju razinu krvnog tlaka i sudjeluju u prevenciji dijabetesa tipa 2, srčanih bolesti i različitih vrsta raka.

Borovnice mogu poboljšati mentalno zdravlje i smanjiti rizik od nastanka Parkinsonove bolesti. Istraživanja su pokazala da borovnice potiču rad probavnog sustava i smanjuju rizik od nastanka zatvora.

Muffini od limuna i borovnica

Limun je dobar izvor vitamina B6, željeza i kalija, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana i vitamina C. Limun obogaćuje okus svakog deserta i ujedno jača imunitet i smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu.

Isprobajte recept za muffine od limuna i borovnica!

Muffini od jogurta i borovnica

Jogurt je dobar izvor proteina, vitamina B12, pantotenske kiseline, kalija i cinka, a jako dobar izvor riboflavina, kalcija i fosfora. Ovi muffini su jednostavni za pripremu, ukusni, mekani i sočni.

Isprobajte recept za muffine od jogurta i borovnica!

Muffini od zobenih pahuljica, badema i borovnica

Zobene pahuljice su dobar izvor dijetalnih vlakana, tiamina, magnezija i fosfora, a jako dobar izvor mangana. Bademi su dobar izvor riboflavina, magnezija i mangana, a jako dobar izvor vitamina E. Ovi muffini su odličan izbor za doručak.

Isprobajte recept za muffine od zobenih pahuljica, badema i borovnica!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti