Uživajte u sezoni tikvica uz 3 jednostavna recepta!

Uživajte u sezoni tikvica uz 3 jednostavna recepta!

Uživajte u sezoni tikvica uz 3 jednostavna recepta!
  • Objavljeno: Petak, 29.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Tikvice su zdrave i imaju nisku kalorijsku vrijednost. Naime, 100 grama tikvica sadrži samo 17 kalorija. Jako su dobar izvor dijetalnih vlakana i potiču rad probavnog sustava. Tikvice su dobar izvor proteina, vitamina A, tiamina, niacina, fosfora i bakra, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K, riboflavina, vitamina B6, folne kiseline, magnezija, kalija i mangana.

Sezona tikvica započinje krajem srpnja i početkom kolovoza. Da biste u sezoni tikvica uživali još više, isprobajte 3 jednostavna recepta za ukusna, zdrava i hranjiva jela.

Juha od tikvica i kopra

Kopar je dobar izvor niacina, kalcija, željeza, magnezija, fosfora i bakra, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, folne kiseline, kalija i mangana.

Isprobajte recept za juhu od tikvica i kopra!

Rižoto s tikvicama i bosiljkom

Bosiljak je dobar izvor proteina, vitamina E, riboflavina i niacina, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K, B6, folne kiseline, kalcija, željeza, magnezija, fosfora, kalija, cinka, bakra i mangana.

Isprobajte recept za rižoto s tikvicama i bosiljkom!

Kajgana s tikvicama i mozzarellom

Jaja su jedan od najboljih izbora za doručak. Dobar su izvor riboflavina, vitamina B12 i fosfora, a jako dobar izvor proteina i selena. Mozzarella je također hranjiva i dobar izvor kalcija.

Isprobajte recept za kajganu s tikvicama i mozzarellom!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti