Veća sigurnost pacijenata u Vinogradskoj zahvaljujući donaciji vrijednoj 100.000 kuna!

Veća sigurnost pacijenata u Vinogradskoj zahvaljujući donaciji vrijednoj 100.000 kuna!

Veća sigurnost pacijenata u Vinogradskoj zahvaljujući donaciji vrijednoj 100.000 kuna!
  • Objavljeno: Četvrtak, 02.07.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Kreativna poslovna rješenja

Kategorija: Zanimljivosti

100.000 kuna vrijednu donaciju KBC-u Sestre milosrdnice predao organizator najvećeg Drive-In Kina u Hrvatskoj, marketinška agencija Kreativna poslovna rješenja i partner projekta njemačka farmaceutska tvrtka STADA.

Ispred glavnog ulaza u Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice u Zagrebu, ravnatelju bolnice Mariju Zovaku predana je donacija ukupne vrijednosti 100.000 kuna. Ova se donacija sastoji od osam M-Care uređaja koji pružaju simultano mjerenje temperature na zapešću i dezinfekciju ruku što će osigurati veću zaštitu medicinskog osoblja, pacijenata i svih drugih koji ulaze u bolnički krug. Uz to, kao dio donacije bolnici je predano i više od 500 litara dezinfekcijskog sredstva Desderman.

M-Care uređaji će KBC-u Sestre milosrdnice služiti za kontrolu ulaza svih osoba u bolnicu kao preventivu od mogućeg prijenosa zaraze koronavirusom. Spomenute uređaje proizvodi hrvatska tvrtka Metalis, a riječ je o jedinstvenom proizvodu na tržištu koji će imati svoju primjenu ne samo tijekom pandemije koronavirusa, već i drugih zaraznih bolesti.

Sredstva za vrijednu donaciju prikupljena su prihodom od prodanih ulaznica za Drive-In Kino, najveći event – s razmakom, održanim u prvim danima ukidanja strogih mjera izolacije zbog koronavirusa. Taj društveno odgovoran projekt, koji je tijekom deset večeri oduševljavao publiku, organizirala je marketinška agencija Kreativna poslovna rješenja u suradnji s farmaceutskom kompanijom STADA te drugim partnerima i sponzorima projekta.

Donaciju su ravnatelju bolnice predali Zoran Krečar, voditelj projekta Drive-In Kino iz Kreativnih poslovnih rješenja i Hrvoje Lisak, Business Unit Manager STADA te pritom demonstrirali način korištenja uređaja.

S obzirom na značaj KBC-a Sestre milosrdnice, kao i aktualnu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, osjetili smo potrebu pomoći u osiguranju maksimalne zaštite osoblja i pacijenata te se na taj način zahvaliti medicinskom osoblju za sve što čine za nas. Za više od dvije tisuće posjetitelja organizirali smo projekcije atraktivnih filmova za sve ukuse u Drive-In Kinu, a posebno nas raduje što smo prihodom od prodanih ulaznica mogli kupiti osam M-Care uređaja i više od 500 litara dezinfekcijskog sredstva što će pomoći bolnici da se zaštiti od neželjenih posljedica prilikom ulaska pacijenata u bolnički krug.’’- rekao je Zoran Krečar predajući donaciju ravnatelju bolnice.

Drago nam je da smo se kao društveno odgovorna kompanija uključili i podržali ovaj hvale vrijedan uz to i humanitaran projekt. Vjerujemo da su posjetitelji Drive-In Kina u trenucima potpunog nedostatka društvenog života istovremeno uživali u prikazanim filmovima kao i u humanitarnom aspektu ovog projekta, naravno, poštujući pritom sve preporuke Civilnog stožera.’’ - dodao je Hrvoje Lisak.

Preuzimajući donaciju, ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Mario Zovak je zahvalio donatoru, te posebno napomenuo:

Ovakve geste humanosti, osim što našoj bolnici daju vrijedne uređaje koji će povećati razinu zaštite svih naših pacijenata i posjetitelja, potiču nas na društvenu solidarnost i odgovornost za zdravlje građana. Kao što je ova epidemija koronavirusa pokazala, kada se građani udruže u odgovornom ponašanju, onda imamo dobre rezultate. Zato sam siguran da će ova donacija doprinijeti sigurnosti svih nas koji svakodnevno dolazimo i odlazimo iz bolnice, prije svega pacijenata koji su i najugroženiji.”

Realizaciju humanitarnog događanja Drive-In Kino i donacije omogućila je njemačka farmaceutska kompanija STADA i partneri i sponzori projekta Stella Artois, Pauza.hr, Bobi Snacks, Violeta, Prolom voda, Orangina, Prima namještaj, Nature Addicts, Anamarija i Podravka.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti