Šećer je dobrodošao u ovim situacijama

Šećer je dobrodošao u ovim situacijama

Šećer je dobrodošao u ovim situacijama
  • Objavljeno: Petak, 03.07.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Iako u prehrani treba što je više moguće izbjegavati bijeli šećer, to ne znači da ga ne biste smjeli koristiti u drugim situacijama. Šećer, osim konzumiranja, možete koristiti na razne načne. Ovo su neki od njih.

Piling od šećera

Ovaj piling ne može biti jednostavniji, a rezultat je glatka koža. Samo pomiješajte malo kokosovog ulja sa šakom šećera i istrljajte dobro tijelo.

Taj isti piling možete koristiti i za usne. Samo nemojte ribati presnažno i nakon toga stavite balzam za usne.

Gruba koža na laktovima

Pospite malo šećera na polovicu limuna i s time istrljajte grublja područja, kao što su laktovi. Šećer je prirodni piling zbog granulastog oblika zrnca, a također je izvor glikolne kiseline koja ujednačuje ton kože te odstranjuje mrtve stanice kože.

Uklanjanje masnih mrlja

Šećer je odličan saveznik u borbi protiv masnoće. Ako ste radili u vrtu, garaži ili kuhinji, pri pranju ruku uz sapun koristite i malo šećera. Također, ako ste omiljeni komad odjeće ''ukrasili'' ružem za usne, uklonite ju tako što ćete na nju utrljati pastu od šećera i vode. Neka odstoji sat vremena, a zatim je isperite vodom.

Šećer za biljke

Biljke baš kao i mi, vole glukozu. Pomiješajte tri čajne žličice šećera s dvije žličice octa i stavite ih u vazu s vodom. Ocat će spriječiti razvoj bakterija, a šećer ojačati biljku i pomoći cvijeću da dulje ostane živo.

Ublažavanje ljutine

Pojeli ste nešto ljuto i sad ste požalili. Mlijeko nije jedini način da ublažite požar u ustima. Malo šećera na jeziku će također pomoći.

Čišćenje mlinca za kavu

Mlinac za kavu radit će dulje i bolje ako ga budete čistili šećerom. Također će apsorbirati miris ostataka zrna kave i začina koje meljete.

Sprječavanje plijesni na siru

Sir čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u koju ste ubacili kocku šećera.

Vezani sadržaj:

Najčitanije zanimljivosti