Vitamin D pospješuje mršavljenje

Vitamin D pospješuje mršavljenje

Vitamin D pospješuje mršavljenje
  • Objavljeno: Srijeda, 13.05.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prema rezultatima istraživanja znanstvenika iz Italije, povećanje unosa vitamina D može pospješiti mršavljenje. Naime, znanstvenici su ustanovili da osobe, koje ne unose adekvatnu količinu vitamina D, imaju povećan rizik od nastanka pretilosti.

U istraživanju je sudjelovalo 400 pretilih osoba koje su patile od manjka vitamina D. Svi sudionici su pratili niskokalorijski tip prehrane i bili su podijeljeni u 3 grupe:

  • Jedna grupa nije uzimala suplemente vitamina D
  • Druga grupa je uzimala 2500 internacionalnih jedinica (IJ) vitamina D mjesečno
  • Treća grupa je uzimala 100000 internacionalnih jedinica vitamina D mjesečno

Nakon 6 mjeseci su rezultati pokazali da su sudionici iz treće grupe imali najznačajnije rezultate mršavljenja. Prethodna istraživanja su pokazala da oko 40% ukupnog svjetskog stanovništva ne unosi adekvatnu količinu vitamina D.

Saznajte zašto nam je važan vitamin D!

Adekvatan unos vitamina i minerala je ključan za pravilno funkcioniranje cjelokupnog organizma. Manjak vitamina D je povezan s povećanim rizikom od nastanka niza poremećaja i bolesti, uključujući pretilost, dijabetes tipa 2 i bolesti kardiovaskularnih sustava.

Najbolji izvor vitamina D su sunčeve zrake, stoga osobe, koje redovito provode vrijeme izlažući se sunčevim zrakama, imaju manji rizik od nastanka manjka vitamina D u tijelu. Vitamin D također pronalazimo u namirnicama kao što su jaja, obogaćeno mlijeko i mliječni proizvodi, jogurt, tuna i sardine.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti