Vitamin D potiče mršavljenje

Vitamin D potiče mršavljenje

Vitamin D potiče mršavljenje
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.09.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje znanstvenika iz Italije otkriva da je manjak vitamina D povezan s povećanim rizikom od nastanka pretilosti i poremećaja povezanih uz pretilost. U istraživanju je sudjelovalo 400 pretilih osoba koje su patile od manjka vitamina D. Tijekom istraživanja su svi sudionici pratili isti plan prehrane, a jedina razlika je bila u unosu vitamina D.

Nakon 6 mjeseci su znanstvenici došli do zapanjujućih rezultata – sudionici koji su unosili najveću razinu vitamina D su imali najznačajnije rezultate mršavljenja, u odnosu na sudionike koji vitamin D nisu unosili uopće ili su ga unosili premalo.

Rezultati našeg istraživanja upućuju da pretile osobe mogu potaknuti gubitak kilograma povećanjem unosa vitamina D, izjavila je voditeljica istraživanja prof. Luisella Vigna.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da veliki broj ljudi ni ne zna da pati od manjka vitamina D, što povećava rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava, poteškoća u funkcioniranju mozga, astme kod djece i različitih vrsta raka. Više o simptomima manjka vitamina D pročitajte ovdje.

Unos adekvatne količine vitamina D je vrlo važan za osobe koje vode borbu sa suvišnim kilogramima. Ako niste sigurni u to unosite li adekvatnu količinu vitamina D ili ne, svakako se posavjetujte s liječnikom.

Vitamin D se vrlo často naziva „sunčev vitamin“ jer ga tijelo proizvodi dok se izlažete suncu. Vitamin D možete unositi putem namirnica kao što su jaja, mlijeko, jogurt, tuna, losos, obogaćene pahuljice i sok od naranče.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti