Vožnja biciklom i hodanje sprečavaju debljanje

Vožnja biciklom i hodanje sprečavaju debljanje

Vožnja biciklom i hodanje sprečavaju debljanje
  • Objavljeno: Utorak, 29.06.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Žene koje se s godinama ne žele udebljati trebale bi što češće voziti bicikl ili žustro šetati, pokazuje najnovije istraživanje.

Harvardski znanstvenici proveli su istraživanje kojim su dokazali da tjelovježba ima iznimno veliku ulogu u sprečavanju debljanja koje dolazi s godinama života. Ispitano je više od 18.000 žena koje još nisu ušle u menopauzu.

Žene su odgovarale na pitanja o svome zdravlju, tjelovježbi i životnim navikama. Uočeno je da žene kako stare godišnje dobivaju sve više kilograma. Međutim, one koje su redovito vježbale nisu dijelile takvu sudbinu.

'Naše je istraživanje pokazalo da najviše koristi vožnja biciklom i žustro hodanje. Sporo i normalno hodanje ne pridonosi mršavljenju. Dakle, ako se žene s godinama ne žele udebljati, moraju redovito prakticirati tjelovježbu', istaknula je harvardska znanstvenica Anne Lusk.

Napomenula je da od vožnje biciklom i žustrog hodanja koristi imaju i muškarci iako se njima nisu bavili u ovom konkretnom istraživanju. Ipak, kako kaže Anne Lusk, druga su istraživanja pokazala da redovitu tjelovježbu moraju prakticirati i muškarci ako ne žele biti pretili.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti