Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Za detoksikaciju su najbolje prokulice!

Za detoksikaciju su najbolje prokulice!

Za detoksikaciju su najbolje prokulice!
  • Objavljeno: Četvrtak, 03.07.2014.
  • Broj pregleda: 354
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Detoksikacija postaje sve popularnija, a nju će vam preporučiti većina liječnika i nutricionista. Pomoću detoksikacije ćete osloboditi tijelo od štetnih toksina i otpada.

Dobra detoksikacija se temelji na unosu voća i povrća. No, nisu sve vrste voća i povrća jednako učinkovite. Novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da je najbolja namirnica za detoksikaciju prokulica.

Provjerite kako detoksicirati tijelo svaki dan!

Znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu Cancer Prevention Research, su proveli istraživanje u kojemu su sudionici bili na različitim programima detoksikacije. Jedna skupina je svakodnevno trebala konzumirati prokulice, a druga skupina je mogla jesti što god je htjela.

Nakon 12 tjedana, znanstvenici su analizirali mokraću i krv svih sudionika. Rezultati su pokazali da je razina toksina bila za čak 61% niža kod osoba koje su svakodnevno konzumirale prokulice.

Prokulice su odličan izvor tiamina, riboflavina, željeza, magnezija, fosfora i bakra, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K, B6, folne kiseline, kalija i mangana.

Prokulice imaju odlična antioksidacijska svojstva, baš kao i ostale vrste kupusnjača, kao što su brokula, kelj, cvjetača i kupus.

Prestali ste pušiti? Detoksicirajte svoje tijelo ovim super namirnicama!

Rezultati ovog istraživanja su preliminarni i potrebnoj je provesti ocjenjivanje od strane vanjskih stručnih suradnika. Znanstvenici ističu da je potrebno nastaviti istraživanje kako bi se ustanovilo na koji točno način prokulice smanjuju razinu toksina u tijelu.

Ako niste ljubitelj prokulica, a htjeli biste iskoristiti zdravstvene prednosti, stručnjaci predlažu da ih konzumirate u obliku smoothijea i pomiješate s omiljenim voćem ili povrćem.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti