Zabrinjavajuće: sve više roditelja ignorira djecu zbog ovog!

Zabrinjavajuće: sve više roditelja ignorira djecu zbog ovog!

Zabrinjavajuće: sve više roditelja ignorira djecu zbog ovog!
  • Objavljeno: Utorak, 25.09.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Nekada je posao bio problem jer su roditelji radili do kasno i rijetko viđali svoju djecu. Danas je to preuzeo internet pa se roditelji, kad uhvate malo slobodnog vremena, spajaju na internet i društvene mreže. Ima i onih koji rade od kuće, a neovisno o tome iz kojeg razloga koriste mobitel, laptop ili tablet, ipak u nekoj mjeri zanemaruju djecu.

No, nismo tu da prozivamo. Znamo da roditelji to ne rade namjerno i da svojoj djeci žele najbolje. Zapravo, to se najčešće događa onim roditeljima koji ranije odu s posla, kako bi proveli više vremena sa svojom djecom, a moraju biti dostupni kolegama.

Novo istraživanje u Americi pokazalo je da i roditeljima treba ograničiti vrijeme provedeno na internetu. Razloga je mnogo.

Znate li da vam se mozak mijenja kad postanete roditelji? Provjerite kako!

Istraživanje je pokazalo da djeca s kojom se manje razgovara, postanu tretirana kao „ljubimci“ i mogu pokazati ​​lošije ponašanje u školskoj dobi i za vrijeme adolescencije. Sve to može dovesti do povećanja stresa kod roditelja.

Osim toga, djeca se osjećaju zanemareno, a kada zasloni prekidaju društvene interakcije teško je pročitati ponašanje svog djeteta i razumjeti ga. Zasloni ometaju razgovor, čak i kad ih ne koristite, a stoje pored vas, jer komunikacija postaje siromašnija i manje suosjećate s drugima.

Ne trebate se osjećati krivo što ste upali u zamku moderne tehnologije jer postoji rješenje. Stručnjaci predlažu da slijedite ove savjete kako biste poboljšali odnos s djecom i drugima, a smanjili interakciju s mobitelima:

  • odložite uređaje i odvojite vrijeme za najbliže
  • pametne uređaje koristite ograničeno
  • kvalitetno isplanirajte vrijeme s djecom
  • oduprite se porivu da sve morate dokumentirati na mobitel
  • budite primjer djeci kako svjesno i kontrolirano koristiti tehnologiju

i vjerujte da će vam vaša djeca jednog dana biti zahvalna.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti