Začini koji pomažu u prevenciji prehlade

Začini koji pomažu u prevenciji prehlade

Začini koji pomažu u prevenciji prehlade
  • Objavljeno: Nedjelja, 28.12.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanja su pokazala da neki začini imaju odlična antimikrobna, antibakterijska i antivirusna svojstva.

Kako biste ove zime ostali potpuno zdravi, trebate poraditi na jačanju svojeg imuniteta, a u tome će vam značajno pomoći začini za koje je dokazano da pomažu u zaštiti od prehlade i gripe.

Češnjak

Iako je neugodnog mirisa, svakako biste ga trebali uvrstiti u svakodnevnu prehranu. Preskočite suplemente češnjaka jer je prirodni češnjak zdraviji, sigurniji, ukusniji, učinkovitiji i pristupačniji. Ipak, ako uzimate lijekove protiv zgrušavanja krvi ili se pripremate za operaciju, posavjetujte se s liječnikom prije konzumacije velike količine češnjaka.

Pripremite fermentirani češnjak koji snižava krvni tlak i pobjeđuje prehladu!

Đumbir

Jedan je od omiljenih začina u kuhinjama diljem svijeta. Brojna istraživanja su dokazala da đumbir pospješuje zdravlje cjelokupnog organizma, a njegova antimikrobna i antivirusna svojstva će vas održati zdravima i usred sezone gripe i prehlade. Đumbir je ukusan i može se dodavati u različita jela, stoga nema razloga da ga ne počnete konzumirati svakodnevno.

Menta

Ona je prirodni izvor mentola pa će čaj od mente pomoći kod začepljenih sinusa i upaljenog grla. Svakodnevno ispijanje čaja od mente će ojačati imunitet, a istraživanja su pokazala da je čaj od mente učinkovit u snižavanju tjelesne temperature. Ako niste ljubitelj čajeva, listiće mente dodajte u salatu, juhu ili variva.

Isprobajte smoothie od kivija, jagode i mente!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti