Povećanje unosa jogurta pomaže u prevenciji dijabetesa

Povećanje unosa jogurta pomaže u prevenciji dijabetesa

Povećanje unosa jogurta pomaže u prevenciji dijabetesa
  • Objavljeno: Subota, 27.12.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu BMC Medicine, otkrivaju da povećanje unosa jogurta može značajno smanjiti rizik od nastanka dijabetesa tipa 2.

Znanstvenici su prikupili podatke o više od 195000 osoba. Proučavali su njihovo zdravstveno stanje i prehrambene navike u razdoblju od više od 10 godina. Tijekom tog razdoblja je njih oko 15000 razvilo dijabetes tipa 2.

Saznajte zašto trebate povećati unos jogurta!

Rezultati istraživanja su pokazali da povećanje unosa jogurta može pomoći u smanjenju rizika od nastanka dijabetesa tipa 2.

Dijabetes je stanje zbog kojeg tijelo ne može pretvoriti glukozu u energiju na način na koji bi trebalo. To je najčešće uzrokovano manjkom inzulina ili poremećajem u obradi glukoze. Kada se dijabetes ne kontrolira, on može uzrokovati nastanak oštećenja unutarnjih organa.

Postoje 2 različita tipa dijabetesa: tip 1 i tip 2. Tip 1 obično počinje u djetinjstvu, a tip 2 tijekom života, najčešće kao posljedica višegodišnjih nezdravih navika.

Saznajte kako pobijediti prehladu uz pomoć jogurta!

Kada su znanstvenici u obzir uzeli i druge faktore, kao što su dob, tjelesna težina i ostale kronične bolesti, došli su do zaključka da jogurt, u odnosu na ostale vrste mliječnih proizvoda, najviše pomaže u prevenciji dijabetesa tipa 2.

Prethodna istraživanja su pokazala da jogurt može pomoći i u prevenciji niza drugih bolesti, kao što su bolesti srca i krvožilnog sustava, visok krvni tlak,

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti