Zajednički život prije braka sve popularniji

Zajednički život prije braka sve popularniji

Zajednički život prije braka sve popularniji
  • Objavljeno: Subota, 06.04.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Zajednički život prije braka je već duže vrijeme popularan, a novo istraživanje američkih znanstvenika je pokazalo da se sve više parova odluči za zajednički život prije braka.

U razdoblju od 2006. do 2010. godine je čak 48% muškaraca izjavilo da nisu bili u braku kada su počeli živjeti sa svojom sadašnjom ženom, taj postotak je 2002. godine bio nešto manji (43%) i 1995. godine značajno manji (34%).

U istraživanju je samo 23% žena izjavilo da su sa sadašnjim mužem počele živjeti tek kada su bile udane, 2002. godine je taj postotak bio nešto veći (30%), a 1995. godine je bio još veći (39%).

Zajednički život prije braka postaje sve popularniji iz raznih razloga, a najčešći su podjela troškova i bolje međusobno upoznavanje.

Rezultati su pokazali da 19% žena u prvog godini zajedničkog života zatrudni. Također se pokazalo da sve veći broj parova odugovlači sa začećem, i to najviše zbog financijskih poteškoća.

Zajednički život prije braka ima brojne prednosti, ali i nedostatke, ovisno o razlozima zbog kojih par započinje sa zajedničim životom.

Stručnjaci iznova ističu da je za skladnu vezu, zajednički život ili brak važna komunikacija. Razgovorom ćete riješiti sve nedoumice, odgovoriti na pitanja koja vas muče, ali se međusobno još bolje upoznati.

Iako se rezultati istraživanja odnose na američko stanovništvo, broj parova koji se odluče za zajednički život prije braka neprestano raste i na našim područjima.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti