Zašto je refleksologija zdrava?

Zašto je refleksologija zdrava?

Zašto je refleksologija zdrava?
  • Objavljeno: Četvrtak, 11.06.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Refleksologija je alternativni oblik terapije koji uključuje masažu stopala, koristeći se posebnom tehnikom i upotrebom ulja ili losiona. Refleksologija se razvijala vodeći se vjerovanjima da na stopalima postoje određene zone koje su direktno povezane sa svim dijelovima tijela, uključujući žlijezde i unutarnje organe.  Refleksologijom se uklanja napetost, pospješuje cirkulacija i funkcioniranje gotovo svih dijelova tijela.

Prema teoriji refleksologije, čitavo ljudsko tijelo je povezano sa stopalom. Masiranjem određenih dijelova stopala se direktno utječe na određene dijelove tijela. Lijevo stopalo predstavlja lijevu stranu tijela, a desno desnu stranu tijela.

Postoje brojne prednosti refleksologije, a najznačajnije su:

  • Dobra masaža stopala uklanja napetost iz tijela, i to na način da smanjuje napetost na području mišića i razinu stresa.
  • Dobra masaža stopala eliminira stres i pomaže u prevenciji povećanja razine hormona stresa.
  • Refleksologijom se može ojačati imunološki sustav jer ona pomaže u smanjenju razine slobodnih radikala, koji oslabljuju imunološki sustav i negativno djeluju na gotovo svaki organ u tijelu.
  • Refleksologija može pomoći u regulaciji razine krvnog tlaka.

Stručnjaci ističu da je iznimno važno da odaberete certificiranog stručnjaka za refleksologiju. Na taj način ćete uistinu uživati u svim prednostima refleksologije, i to bez ikakvog rizika od nastanka štetnih posljedica na zdravlje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti