Masažom stopala do zdravlja

Masažom stopala do zdravlja

Masažom stopala do zdravlja
  • Objavljeno: Srijeda, 05.10.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Obitelj i dom

Znanost o povezanosti dijelova i cjeline

Kad se spomene refleksologija ili refleksoterapija, većini ljudi najprije padne na pamet refleksoterapija stopala. No, tretiranje stopala dio je velike obitelji metoda koje se temelje na refleksološkom načelu, među koje spadaju i metode koje se bave bioenergijom, chi-kijem ili pranom.

Refleksologija je znanost koja proučava odnose i veze između dijelova i cjeline, povezanost nutrine i vanjštine, koristeći se tim vezama za ponovno uspostavljanje ravnoteže - iscjeljivanje. Kad se sklad obnovi, pokreću se samoiscjeljujući procesi. Zbog takvog pristupa refleksoterapija se može uspješno nositi sa sindromima, kroničnim i ostalim zdravstvenim problemima kad se ne može dijagnosticirati uzrok.

Dvije glavne grane refleksologije su makro i mikro refleksološki sustavi.

Makro refleksološki sustavi su akupunktura / akupresura, iscjeljivanje bioenergijom, pranom, iscjeljivanje čakrama. Ti sustavi tretiraju točke ili zone na tijelu, djelujući posredno preko refleksa na cijelo tijelo, čak i na "nešto više od tijela". Fizičko tijelo obavija se u tanana energetska tijela koja oblikuju auru oko tijela. A što bioenergija titra finijim frekvencijama, proteže se i u područje duhovnosti. Princip bioenergetskih metoda mogao bi se sažeti u nekoliko rečenica: "Kako unutra, tako i vani.", "Kako gore, tako i dolje.", "Kako na Nebu, tako i na Zemlji."

Za razliku od makro sustava, mikro refleksološki sustavi tretiraju samo dio tijela, a djeluju na cijelo tijelo, primjerice stopalo, šake, uške, no ima ih mnogo više. Šarenica oka, jezik, zubi, nos, lice..., ukupno popisana su 22 mikro refleksološka sustava. Oni su najčešće dio tradicionalnih medicinskih sustava i njihova je tradicija stara nekoliko tisuća godina.

Najnovije

Najčitanije