Zašto trebate piti limunadu s lavandom?

Zašto trebate piti limunadu s lavandom?

Zašto trebate piti limunadu s lavandom?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 14.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Eterično ulje lavande poboljšava zdravlje cjelokupnog organizma. Ono je jedno od najčešće korištenih eteričnih ulja, a ujedno i najmoćnijih. Eterično ulje lavande sadrži više od 150 aktivnih spojeva koji mu daju protuupalna, antigljivična, antidepresivna, antiseptička, antibakterijska, antimikrobna, detoksikacijska i blaga sedativna svojstva.

Znanstvenici s Floride su ustanovili da ulje lavande ublažava anksioznost i regulira srčani ritam. Aromaterapija s uljem lavande se već stoljećima koristi u svrhu smanjenja razine stresa, opuštanja i poboljšanja kognitivnih funkcija. Ulje lavande je toliko nježno da se može koristiti i za poboljšanje zdravlja djece, odraslih pa čak i ljubimaca.

Ulje lavande smanjuje rizik od nastanka depresije i nesanice, a također vam može pomoći u ublažavanju glavobolje, mamurluka, začepljenja sinusa i simptoma autoimunih bolesti.

Važno je napomenuti da nisu sva eterična ulja lavande jednako kvalitetna, zbog čega trebate biti oprezni. Kada kupujete eterično ulje lavande, obavezno ga kupujte od provjerenih proizvođača.

Limunada s eteričnim uljem lavande je odlična za smanjenje razine stresa i ublažavanje glavobolje. Recept za pripremu limunade možete pronaći ovdje.

Popijte 2 do 3 čaše limunade dnevno. Ako bolujete od nekih stanja ili uzimate neke lijekove, prije početka svakodnevnog konzumiranja limunade se svakako posavjetujte s liječnikom.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti