Ovaj ljetni napitak pomaže kod glavobolje i anksioznosti

Ovaj ljetni napitak pomaže kod glavobolje i anksioznosti

Ovaj ljetni napitak pomaže kod glavobolje i anksioznosti
  • Objavljeno: Petak, 06.08.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Aromatiziranje limunade s lavandom izvrstan je način za iskorištavanje nevjerojatnih ljekovitih svojstava lavande i limuna.

Lavanda - ljekovita biljka

Lavanda je prekrasna aromatična biljka koja smiruje osjetila. Čisto ulje lavande je nevjerojatno zdravo eterično ulje koje se koristi za wellness i liječenje nekih bolesti. Ulje lavande spada među najblaža eterična ulja, ali je i jedno od najmoćnijih, zbog čega je omiljeni prirodni preparat u kućanstvima s ljekovita svojstvima.

Eterično ulje lavande

Ulje lavande ima kemijski kompleksnu strukturu s više od 150 aktivnih sastojaka, što objašnjava njegovu učinkovitost i pomaganje u liječenju raznih zdravstvenih tegoba.

Eterično ulje lavande olakšava bol, smanjuje depresiju, poboljšava nesanicu i ublažava bolove u trudnoći, a pogoduje i onima s glavoboljama, mamurlukom i začepljenim sinusima.

Ulje lavande posjeduje nevjerojatna protuupalna, antifungalna, antidepresivna, antiseptička, antibakterijska, antimikrobna, antispazmotična, analgetička, detoksikacijska i sedativna svojstva.

Zdravstvene prednosti lavande

Istraživači su otkrili da ulje lavande smanjenje anksioznosti i depresiju kod studenata koji prolaze kroz stresno razdoblje. I u bolničkim liječenjima pokazalo se da eterična svojstva lavande smanjuju tjeskobu prije operacije i opuštaju tijelo.

Zdravstvene prednosti limuna već su svima poznate. Među ostalim, limun sadrži antibakterijska i antivirusna svojstva, pomaže kod upala i infekcija, ublažava bolove, podiže raspoloženje, pomaže kod mršavljenja i još mnogo toga.

Napitak od lavande i limuna

Rashlađena kombinacija limuna i lavande je idealan napitak za vruće dane jer, ne samo da osvježava, nego vašem tijelu pruža brojne zdravstvene pogodnosti. Jednostavan recept potražite ovdje, a najbolja stvar je što napitak možete piti u bilo koje doba dana, kad osjetite bol ili kad jednostavno želite učiniti nešto dobro za vaše tijelo.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti