Pobijedite glavobolju pomoću limunade s lavandom!

Pobijedite glavobolju pomoću limunade s lavandom!

Pobijedite glavobolju pomoću limunade s lavandom!
  • Objavljeno: Petak, 22.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Povećana razina stresa i anksioznosti povećava učestalost glavobolja. Veliki broj ljudi poseže za lijekovima protiv bolova, ali oni mogu uzrokovati ovisnost i neželjene nuspojave, kao što su zbunjenost i letargija. Upravo zbog toga je glavobolju uvijek bolje probati pobijediti prirodnim putem.

Lavanda se već stoljećima koristi u svrhu ublažavanja anksioznosti i stresa, a moderna medicina ju sve više počinje cijeniti. Dosadašnja istraživanja su pokazala da miris lavande smanjuje razinu hormona stresa u tijelu i poboljšava kvalitetu sna. Jedno istraživanje je pokazalo da lavanda miris lavande može poboljšati produktivnost i kreativnost.

Osim ublažavanja stresa i anksioznosti, eterično ulje lavande se može koristiti u njezi kose i kože. Ovo ulje ima odlična antibakterijska, antivirusna i protugljivična svojstva. Njegova prirodno protuupalno djelovanje može ublažiti simptome bolesti kože, kao što su psorijaza ili ekcem.

Eterično ulje lavande ublažava bolove i simptome depresije, a također potiče eliminaciju toksina iz tijela. Recept za pripremu limunade s lavandom pronađite ovdje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti