Zašto volimo zimske sportove?

Zašto volimo zimske sportove?

Zašto volimo zimske sportove?
  • Objavljeno: Subota, 10.01.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ljubitelji skijanja i snowboardinga imaju još jedan izgovor da se bave ovim uzbudljivim, pomalo skupim, sportovima.

Znanstvenici iz Južne Koreje su ustanovili da je užitak koji skijanje predstavlja sasvim dovoljan da popravi raspoloženje, i to na dulje razdoblje. U istraživanju je sudjelovalo 279 osoba tijekom sezone skijanja.

Oni su ispunjavali upitnik koji je sadržavao pitanja o njihovom raspoloženju, osjećaju zadovoljstva i razini fizičke aktivnosti. Njih 45% se bavilo snowboardingom, 40% skijanjem, a 15% objema aktivnostima.

Osobe, koje su imale najviše prednosti za emocionalno zdravlje, su bile osobe koje su najviše vremena provodile skijajući.

"Zaigranost je važna za odrasle, jednako kao i za djecu", izjavio je voditelj istraživanja dr. Hyun-Woo Lee i dodao kako "sreća u velikoj mjeri ovisi o našim aktivnostima, zbog čega ih moramo pažljivo birati."

Zanimljivo je to što su rezultati pokazali da je skijanje učinkovitije za emocionalno zdravlje, u odnosu na snowboarding.

Prethodna istraživanja su pokazala da fizička aktivnost ima čudesnu moć u popravljanju raspoloženja, prevenciji depresije i jačanju samopouzdanja, a ovo istraživanje to još jednom potvrđuje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti