Zeleni čaj – čudesni lijek za srčane bolesti

Zeleni čaj – čudesni lijek za srčane bolesti

Zeleni čaj – čudesni lijek za srčane bolesti
  • Objavljeno: Četvrtak, 12.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Veliki broj istraživanja je pokazao da zeleni čaj ima odlična ljekovita svojstva i može pomoći u prevenciji niza bolesti, uključujući bolesti srca i kardiovaskularnog sustava. Zeleni čaj ima visoku razinu polifenola, spojeva koji pomažu u prevenciji bolesti srca i srčanog udara.

Potiče mršavljenje

Pretilost i srčane bolesti su usko povezane, stoga je gubitak suvišnih kilograma vrlo važan za prevenciju bolesti srca i srčanog udara. Istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija zelenog čaja može potaknuti sagorijevanje stanica masti i povećati potrošnju kalorija u fazi mirovanja.

Regulira razinu kolesterola

Dosadašnja istraživanja su pokazala da zeleni čaj može sniziti razinu lošeg (LDL) i povećati razinu dobrog (HDL) kolesterola. No, da biste regulirali razinu kolesterola, trebati dnevno popiti barem 4 šalice zelenog čaja. Sve manje od toga neće dati željeni učinak.

Jedno istraživanje američkih znanstvenika je pokazalo da osobe koje svakodnevno piju 7 šalica zelenog čaja imaju za čak 75% manji rizik od nastanka srčanih bolesti. Iako zeleni čaj bez sumnje ima pozitivno djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma, stručnjaci ističu da prekomjerna konzumacija može imati negativan učinak

Prije početka uzimanja bilo kakvih alternativnih lijekova, uključujući i zeleni čaj, se svakako posavjetujte s liječnikom. Ovo se posebno odnosi na osobe koje pate od kroničnih bolesti i uzimaju lijekove.

Saznajte koja je razlika između crnog i zelenog čaja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti