Žene koje su upoznale muževe na "piluli" imaju sretnije i duže brakove

Žene koje su upoznale muževe na "piluli" imaju sretnije i duže brakove

Žene koje su upoznale muževe na "piluli" imaju sretnije i duže brakove
  • Objavljeno: Petak, 14.10.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako se par upoznao za vrijeme dok je partnerica pila kontracepcijske pilule, brak je u prosjeku trajao dvije godine duže.

Dok je manja vjerojatnost da će ih privući ili seksualno zadovoljiti njihovi muževi, žene koje uzimaju kontracepcijske pilule su sretnije s drugim aspektima svoga braka, kao što je financijska potpora i vjernost, što daje manju mogućnost da će se par razvesti.

Uzimanje kontracepcijskih pilula održava ženske hormone više uravnotežene tijekom mjeseca, te tako ostaju na razini koja se javlja tijekom neplodnih dana menstrualnog ciklusa.

Ako žene ne konzumiraju pilulu, onda im se i razina hormona mijenja te tako uzrokuje promjene u emocijama koju čine fizičku privlačnost prioritetom.

Istraživači su napravili istraživanje na 2.500 žena iz nekoliko zemalja, o različitim aspektima njihovog odnosa s biološkim ocem njihovog prvog dijeteta. A samo istraživanje nam sugerira kako konzumiranje kontracepcijskih pilula može imati utjecaj na ženin izbor supruga.

Dr. Craig Roberts sa Sveučilišta Stirling nam objašnjava, a Telegraph prenosi: "Naši rezultati pokazuju i pozitivne i negativne posljedice korištenja kontracepcijskih pilula kad žena upoznaje svog partnera. Takve žene mogu, u prosjeku, biti manje zadovoljne seksualnim aspektima njihove veze, ali opet više zadovoljne s ne-seksualnim aspektima."

"Sveukupno gledano, žene koje su upoznale partnere na piluli, imale su duže veze, točnije dvije godine u prosjeku, a isto su imale manju vjerojatnost da će se razvesti. Dakle, tu ima i dobrih i loših vijesti za žene na piluli. Jedan efekt izgleda da kompenzira za drugi."

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti