Žene misle da su obrezani muškarci bolji u krevetu

Žene misle da su obrezani muškarci bolji u krevetu

Žene misle da su obrezani muškarci bolji u krevetu
  • Objavljeno: Srijeda, 22.07.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ne samo da seksualni odnos s obrezanim muškarcem ne škodi ženskom zadovoljstvu, već ga i poboljšava, pokazali su rezultati najnovijeg istraživanja. Oko 40 posto žena koje su sudjelovale u istraživanju priznalo je da su osjetile veće seksualno zadovoljstvo tijekom odnosa s obrezanim muškarcem. Samo je nekolicina žena priznala da im je zadovoljstvo bilo manje, dok ostatak nije primijetio bitniju razliku Problematika obrezivanja posebno se razmatra u svrhu prevencije širenja HIV-a, pogotovo u zemljama koje su ozbiljno pogođene tom bolešću, poput Ugande. Pokazalo se da obrezivanje smanjuje rizik od dobivanja HIV-a kod heteroseksualnih muškaraca, i to za 50 posto.

No, osim zdravstvenih razloga, znanstvenici su željeli saznati kakav utjecaj obrezivanje ima na seksualno zadovoljstvo, pa su stoga u istraživanje uključili 455 žena čiji su partneri bili obrezani tijekom pokusnog perioda, a one su morale ocijeniti zadovoljstvo prije i poslije tog postupka, rekao je dr. Godfrey Kigozi, znanstvenik iz Ugande koji je vodio ovo istraživanje.

Od 455 žena, samo ih je 13 reklo da sada manje uživa u seksu s partnerom, dok je za 40 posto žena užitak bio veći. Glavni razlog zašto im je užitak nakon obrezivanja bio veći je - bolja higijena, priznale su. Drugi razlog je taj što je partnerima trebalo više vremena da dođu do vrhunca. Oko 44 posto žena reklo je da partneri sad imaju češću potrebu za seksom, 26 posto ih je priznalo da partneri lakše postižu erekciju, a 20 posto žena otkrilo je da sad češće i same postižu orgazme.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti