Ove namirnice potiču erekciju!

Ove namirnice potiču erekciju!

Ove namirnice potiču erekciju!
  • Objavljeno: Utorak, 09.01.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Pixabay

Nemogućnost postizanja erekcije, odnosno erektilna disfunkcija, pogađa oko 50% muškaraca u dobi od 40 do 70 godina.

Postoje brojne metode kojima možemo riješiti ovaj, ne tako rijedak, problem.

Erektilna disfunkcija se može liječiti lijekovima, operativnim zahvatima i raznim pomagalima poput pumpice za penis.

Erektilna disfunkcija može biti uzrokovana psihološkim smetnjama, pa u rješavanju problema pomaže i razgovor sa psihologom ili psihoterapeutom. Od alternativnih metoda često se koristi akupunktura, a novija istraživanja pokazuju da prehrana itekako može utjecati na postizanje erekcije.

Ovo su namirnice koje pospješuju postizanje erekcije!

Kamenice

Ove školjke su pune cinka, a mogu povećati i razinu testosterona, što pomaže kod uklanjanja seksualnih poteškoća. Pripazite na to od kuda dolaze kamenice i svakako ih termički obradite.

Saznajte koje voće treba jesti za bolji seks!

Kava

Jutarnja kava može podići raspoloženje, ali podiže još nešto! Istraživanja pokazuju da muškarci koji piju 2 do 3 šalice kave dnevno, imaju manje šanse za pojavu erektilne disfunkcije. Stručnjaci smatraju da je to zato što kofein pojačava cirkulaciju, a osim u kavi, možemo ga pronaći u mnogim čajevima i sportskim napitcima.

Tamna čokolada

Crna čokolada pomaže zdravlju kardiovaskularnog sustava i čuva srce. Kvalitetna čokolada je bogata flavonoidima, biljnim hranjivim tvarima koje mogu povećati protok krvi i sniziti visoki krvni tlak. Također pomaže tijelu proizvesti veće količine dušikovog oksida, što pomaže kod erekcije.

Nedostatak ovog vitamina potiče erektilnu disfunkciju!

Orasi

Orasi su puni arginina, aminokiseline koje tijelo koristi za proizvodnju dušikovog oksida. Oni su također dobar izvori vitamina E, folne kiseline i vlakana. Ipak, pripazite na konzumaciju orašastih plodova jer spadaju u visokokalorične namirnice. Ograničite unos na šaku oraha dnevno.

Češnjak

Češnjak je zaista ljekovita namirnica. Osim antioksidativnog i antibiotskog djelovanja, češnjak čisti arterije od plaka, što omogućava bolju cirkulaciju.

Riba

Losos, tuna, sardine i skuša obiluju zdravim omega-3 masnim kiselinama, koje potiču stvaranje dušikovog oksida u tijelu. Osim toga, mogu sniziti visoki krvni tlak i smanjiti rizik od stvaranja krvnih ugrušaka i pojave srčanog udara.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije