Žene teže opraštaju emocionalnu prijevaru

Žene teže opraštaju emocionalnu prijevaru

Žene teže opraštaju emocionalnu prijevaru
  • Objavljeno: Petak, 01.05.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenici tvrde kako stupanj krivnje koji osjećamo nakon što prevarimo svog ljubavnog partnera ovisi o tipu prijevare i našem spolu, javlja LiveScience.

Nakon provedenog istraživanja, stručnjaci su otkrili kako žene osjećaju veću grižnju savjesti nakon emocionalne prijevare, a muškarci nakon tjelesne.

Znanstvenike su rezultati istraživanja iznenadili jer su oni predviđali sasvim suprotne rezultate.

Pretpostavka je bila da će muškarce više mučiti ako se zaljube u drugu osobu jer žene visoko cijene emocionalnu lojalnost, dok se muškarčev biološki nagon smatra kao nešto što se teško kontrolira.

Stručnjaci su pretpostavljali i da će žene osjećati veću krivnju pribjegavanjem seksualnoj nevjeri znajući kako će tjelesni preljub jače povrijediti njihovog partnera.

Znanstvenici su istraživanje proveli na 130 odraslih osoba u Torontu. Pokazalo se da muškarce više muči tjelesna nevjera, dok ženama savjest ne oprašta emocionalnu prijevaru.

Točnije, žene osjećaju veću grižnju savjesti ako se zaljube u osobu koja nije njihov partner dok ih manje brine stupanje u seksualni odnos s drugom osobom.

Znanstvenici rezultate svoje studije objašnjavaju time što muškarci u vezi više cijene seksualne aspekte, a žene emocionalne.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti