Žgaravica je česta tijekom blagdana – kako ju pobijediti?

- Objavljeno: Četvrtak, 22.12.2016.
- Broj pregleda: 1.622
- Prosječno vrijeme čitanja:
- Broj riječi:

Visoka razina želučane kiseline može uzrokovati niz probavnih tegoba i smetnji, kao što su žgaravica, neugodan zadah ili plinovi. Postoji niz razloga koji uzrokuju povećanje razine želučane kiseline, a najčešće su to nezdrave prehrambene navike, prekomjerna konzumacija alkohola i povišena razina stresa. Srećom, postoje namirnice koje na prirodan način smanjuju razinu želučane kiseline.
Bosiljak
Čaj od bosiljka, za čiju pripremu recept možete pronaći ovdje, smanjuje razinu želučane kiseline i ima umirujuće djelovanje na probavni sustav.
Banana
Zahvaljujući visokom udjelu kalija, banana će smanjiti proizvodnju želučane kiseline, a zbog visokog udjela vlakana će potaknuti rad probavnog sustava. Za najbolji učinak, bananu pojedite ujutro čim se probudite.
Saznajte koja eterična ulja ublažavaju žgaravicu!
Cimet
Ima moćna antibiotska i antigljivična svojstva, a istraživanja su pokazala da ublažava probavne smetnje i smanjuje razinu želučane kiseline u tijelu.
Jabučni ocat
Jabučni ocat ima alkalno djelovanje i smanjuje razinu želučane kiseline. Svaki dan popijte 1 žlicu jabučnog octa pomiješanu sa 2 čaše vode.
Otkrijte kako iskoristiti zdravstvene blagodati jabučnog octa!
Đumbir
Potiče rad probavnog sustava i smanjuje razinu želučane kiseline. Đumbir će smanjiti rizik od nastanka čireva na želucu jer neutralizira štetno djelovanje želučane kiseline.
-
Recept dana
Špagete s veganskim umakom
25 min12345 -
Recept tjedna
Brzi ručak s tunom, tjesteninom i jajima
10 min12345 -
Recept mjeseca
Sacher torta (za dijabetičare)
1:30h12345