Žgaravica je česta tijekom blagdana: 5 namirnica pomoću kojih ćete ju pobijediti

Žgaravica je česta tijekom blagdana: 5 namirnica pomoću kojih ćete ju pobijediti

Žgaravica je česta tijekom blagdana: 5 namirnica pomoću kojih ćete ju pobijediti
  • Objavljeno: Nedjelja, 26.12.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Visoka razina želučane kiseline može uzrokovati niz probavnih tegoba i smetnji, kao što su žgaravica, neugodan zadah ili plinovi. Postoji niz razloga koji uzrokuju povećanje razine želučane kiseline, a najčešće su to nezdrave prehrambene navike, prekomjerna konzumacija alkohola i povišena razina stresa.

Možda ste čuli za trik sa sobom bikarbonom, a srećom postoji i 5 izvrsnih namirnica koje na prirodan način smanjuju razinu želučane kiseline i trenutno olakšavaju žgaravicu.

Bosiljak za žgaravicu

Čaj od bosiljka, za čiju pripremu recept možete pronaći ovdje, smanjuje razinu želučane kiseline i ima umirujuće djelovanje na probavni sustav.

Banana za žgaravicu

Zahvaljujući visokom udjelu kalija, banana će smanjiti proizvodnju želučane kiseline, a zbog visokog udjela vlakana će potaknuti rad probavnog sustava. Za najbolji učinak, bananu pojedite ujutro čim se probudite.

Cimet za žgaravicu

Ima moćna antibiotska i antigljivična svojstva, a istraživanja su pokazala da ublažava probavne smetnje i smanjuje razinu želučane kiseline u tijelu.

Jabučni ocat za žgaravicu

Jabučni ocat ima alkalno djelovanje i smanjuje razinu želučane kiseline. Svaki dan popijte 1 žlicu jabučnog octa pomiješanu sa 2 čaše vode.

Đumbir za žgaravicu

Osim što potiče rad probavnog sustava i smanjuje razinu želučane kiseline, đumbir će smanjiti rizik od nastanka čireva na želucu jer neutralizira štetno djelovanje želučane kiseline.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti