Žgaravica je česta tijekom blagdana – kako ju pobijediti?

Žgaravica je česta tijekom blagdana – kako ju pobijediti?

Žgaravica je česta tijekom blagdana – kako ju pobijediti?
  • Objavljeno: Četvrtak, 22.12.2016.
  • Broj pregleda: 1.857
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Visoka razina želučane kiseline može uzrokovati niz probavnih tegoba i smetnji, kao što su žgaravica, neugodan zadah ili plinovi. Postoji niz razloga koji uzrokuju povećanje razine želučane kiseline, a najčešće su to nezdrave prehrambene navike, prekomjerna konzumacija alkohola i povišena razina stresa. Srećom, postoje namirnice koje na prirodan način smanjuju razinu želučane kiseline.

Bosiljak

Čaj od bosiljka, za čiju pripremu recept možete pronaći ovdje, smanjuje razinu želučane kiseline i ima umirujuće djelovanje na probavni sustav.

Banana

Zahvaljujući visokom udjelu kalija, banana će smanjiti proizvodnju želučane kiseline, a zbog visokog udjela vlakana će potaknuti rad probavnog sustava. Za najbolji učinak, bananu pojedite ujutro čim se probudite.

Saznajte koja eterična ulja ublažavaju žgaravicu!

Cimet

Ima moćna antibiotska i antigljivična svojstva, a istraživanja su pokazala da ublažava probavne smetnje i smanjuje razinu želučane kiseline u tijelu.

Jabučni ocat

Jabučni ocat ima alkalno djelovanje i smanjuje razinu želučane kiseline. Svaki dan popijte 1 žlicu jabučnog octa pomiješanu sa 2 čaše vode.

Otkrijte kako iskoristiti zdravstvene blagodati jabučnog octa!

Đumbir

Potiče rad probavnog sustava i smanjuje razinu želučane kiseline. Đumbir će smanjiti rizik od nastanka čireva na želucu jer neutralizira štetno djelovanje želučane kiseline.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti