Znače li bolovi u mišićima da je trening bio dobar?

Znače li bolovi u mišićima da je trening bio dobar?

Znače li bolovi u mišićima da je trening bio dobar?
  • Objavljeno: Četvrtak, 24.04.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ne zapravo. Iako vježbanje do osjećaja boli u mišićima znači da ste ih napregnuli, dugoročno gledajući, to nije dobro. 

Previše intenzivan trening jedan dan znači da možda nećete biti u mogućnosti vježbati idući dan ili nekoliko dana poslije. To je ozbiljan problem jer je učestalo vježbanje, disciplina i pridržavanje rasporeda ključno za postizanje dugoročnih rezultata.

Drugim riječima, češće kretanje može biti bolje od intenzivnog treninga nakon kojeg imate upalu mišića. Vrlo je važno da ste u mogućnosti vježbati svaki ili svaki drugi dan.

Kada je u pitanju vježbanje, nije dovoljno nekoliko dana u mjesecu odraditi intenzivan trening pa ostatak mjeseca uopće ne vježbati.

Previše intenzivan trening možete prepoznati ako osjećate da drhtite ili se tresete tijekom izvođenja ponavljanja neke vježbe. Tada sa sigurnošću možete znati da će vas idući dan boljeti mišići, osim ako se jako dobro ne istegnete ili izmasirate mišiće.

Istina je da se veliki broj ljudi podcjenjuje dok vježba. Vaše tijelo može podnijeti puno. No, ako osjećate da ste značajno umorniji nego na samom početku treninga, onda usporite. Nemojte se previše forsirati.

Uvijek imajte na umu da je bolje da današnji trening bude slabijeg intenziteta i da ste u mogućnosti vježbati i sutra nego da morate preskočiti nekoliko treninga.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti