Znanstvenici su u tamponima pronašli kancerogene spojeve!

Znanstvenici su u tamponima pronašli kancerogene spojeve!

Znanstvenici su u tamponima pronašli kancerogene spojeve!
  • Objavljeno: Srijeda, 28.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kada kupujete higijenske uloške i tampone, sigurno ih kupujete s uvjerenjem da je riječ o sanitarnim proizvodima. No, novo istraživanje znanstvenika iz Argentine otkriva da su kancerogeni spojevi prisutni u sastavu većine higijenskih proizvoda.

Čak 85% uzoraka je u svom sastavu imalo glifosat, a njih 62% je u svom sastavu imalo okolišni metabolit poznat pod nazivom AMPA, izjavio je voditelj istraživanja dr. Damian Marino.

Kada su znanstvenici analizirali uzorke steriliziranog pamuka, koji se koristi u svrhu proizvodnje higijenskih proizvoda, ustanovili su da svi imaju određenu razinu glifosata. Rezultati ovog istraživanja su zabrinjavajući jer se proizvodi od pamuka koriste u različite svrhe, od zamatanja rana do održavanja osnovne higijene.

Veliki postotak proizvoda od pamuka je načinjen od genetski modificiranog pamuka koji se šprica prije samog branja. Prethodna istraživanja su pokazala da glifosat može povećati rizik od nastanka Parkinsonove bolesti, Alzheimerove bolesti, autizma i različitih vrsta raka.

Glifosat smo pronašli čak i u sterilnim gazama koje se koriste u farmaceutskoj industriji, izjavio je dr. Marino.

Genetski modificirani pamuk se koristi svakodnevno, od izrade odjeće pa sve do izrade medicinskih potrepština, a znanstvenici tek sada počinju shvaćati dugoročne štetne posljedice izlaganja pamuka otrovnim spojevima.

Štetne kemijske spojeve možemo pronaći i u namirnicama koje konzumiramo svakodnevno. Nastavite čitati što pesticidi rade vašem tijelu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti