Tjedni horoskop od 25. 1. do 1. 2. 2016.

Tjedni horoskop od 25. 1. do 1. 2. 2016.

Tjedni horoskop od 25. 1. do 1. 2. 2016.
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 25.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Horoskop

Vodenjak voli naše uvrnutosti

Sunce je 20. siječnja ušlo u znak Vodenjaka, pred nama je mjesec dana vrijeme lucidnih slobodnjaka i vukova samotnjaka.

Vodenjak je glasovit po svom pristupu, racionalnom i tolerantnom stavu prema svim rubovima društva i prihvaćanju svih vrsta osobnosti. U znaku Vodenjaka srest ćemo ljude toliko slobodnog duha, lišene svakog osuđivanja koji mogu biti prijatelji doslovno sa svima pa sve do ogorčenih autsajdera koji njurgaju na mase, ljude, pokrete, ukratko - na sve. Vodenjak predstavlja kolektiv, ali Vodenjak stoji pored njega. Jedini način da se razvije objektivan pogled prema nekome ili nečemu za Vodenjaka znači da se nalazi jedan korak od njih. Sa svima, a ustvari ni s kim. Vodi, ali ne sudjeluje. Podržava, ali nema člansku iskaznicu. Vodenjak se baš po tome odlikuje.

Nijedan znak nije otvoren prema našim manama, tajnama i uvrnutim karakterima kao Vodenjak, on zna da je svatko od nas negdje i u nečemu uvrnut. Vodenjaka uvrnutost privlači. No nemojte se začuditi ako se odjednom distancira i lansira u orbitu jer sposoban je ljude i čovječanstvo gledati iz izvanzemaljske orbite, priča i razmišlja sam sa sobom jer često je sam sebi dovoljan, ali ne sudjeluje.

Pročitajte godišnji horoskop za 2017. godinu!

Znak proturječnosti, svojeglavosti

Ovaj fiksni zračni znak je pun proturječnosti. Tvrdoglavi nositelj slobodnih misli. Uvijek pogleda usmjerenog naprijed, u budućnost, ali vrlo čuvanih osobnih granica. Otvoren i istovremeno zatvoren. Vodenjak je sinonim kontradikcije.

Svi imamo negdje u svojoj natalnoj karti Vodenjaka, svi smo proturječni negdje, svi smo otvoreni i istodobno zatvoreni, pomalo uvrnuti (neki više neki manje), to vodenjačko mjesto u našim kartama je ono gdje ćemo prekinuti s tradicijom ili se odmetnuti od nje, gdje rigidno i kruto čuvamo svoju slobodu baš kao što se čuvaju one tradicionalne. Tamo gdje imamo Vodenjaka, tamo žive sve naše kontradikcije.

Kako mu je planetarni vladar Uran, svojeglavost i ponekad tiranija mogu dovesti pojedinca do ozbiljnih problema, ali taj problem će vidjeti okolina, on ne, on će sebi uvijek izgledati i biti savršeno svoj (normalan nije riječ koju Vodenjak upotrebljava). Vi ste ti koji niste. On je. Svoj.

U ponedjeljak prestaje retrogradnost Merkura

U ponedjeljak 25. siječnja Merkur se prestaje retrogradno kretati i postaje stacionaran; u vrijeme kada planet mijenja smjer kretanja obično mu je utjecaj najizraženiji (aspekt se snažnije osjeća).

Ovaj put, Merkur konjunkcija Pluton i Merkur kvadrat Uran ponavljaju aspekte, tako da ako ste pregovarali - ponovit će se, ako ste se svađali - ponovit će se. Ponavljanjem do znanja, iste teme na tapeti.

Provjerite koji su najbolji i najgori dani u 2017. godini!

Što se tiče utjecaja retrogradnosti, sva pravila ostaju i dalje na snazi, nije pogodno započeti novi posao, projekt. Ako je zbilja hitnja, pričekajte 29. 1. za pokretanje posla, dok Merkur koliko-toliko ne mrdne s mjesta prema "naprijed".

Venera vraća neke stare ljubavne priče

Venera je ušla u znak Jarca, inače vrlo stabilna, trezvena pozicija Venere ovaj tjedan hrli k Neptunu, što će joj dati malo zavodničkog šarma i ublažiti ovaj pad raspoloženja koji će se osjetiti jer nestaje lepršavosti i vrckavosti koju smo osjećali kad je bila u Strijelcu. Okrećemo se poslu, rezultatima, čekanju, strpljenju i postojanosti u svemu iz njezine domene. Njena putanja neće biti cijelo vrijeme stabilna, nakon Merkura ona dolazi na poziciju kvadrata Pluton Uran, ali do sada smo se već navikli na stres. Neke stare priče, remiksirane ili trajno završene ponovo su tema.

Pojačano ćemo se baviti poslom, novcem, karijerom jer nebo ne daje predaha dosta tvrdim pozicijama planeta. Preporučujemo što više Sunca u Vodenjaku, ako po prirodi niste karijerist, jer u njegovoj spontanosti i slučajnosti kriju se dobra druženja, nenadani susreti. Iskoriste ovaj tjedan, prije negoli stigne do kvadrata s Marsom. O čemu, drugi puta. Završimo ovu prognozu u vedrom vodenjačkom tonu.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije