5 razloga zbog kojih dobivamo bore oko očiju

5 razloga zbog kojih dobivamo bore oko očiju

5 razloga zbog kojih dobivamo bore oko očiju
  • Objavljeno: Subota, 03.09.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

1. Sunčane naočale

Bilo da ih ne nosite jer ih jednostavno ne volite ili zato što ih redovito zaboravljate uzeti sa sobom, nošenje sunčanih naočala preventivno će djelovati na pojavu prvih bora na dva načina: prvo, nećete se mrštiti svaki put kad vam zasmeta sunce i drugo, naočale će štititi kožu oko očiju od štetnih UV zraka koje su jedan og glavnih faktora koji utječu na pojavu bora.

2. Leće

Područje oko očiju najosjetljiviji je dio vašeg lica pa biste ga trebali tretirati s povećanom pažnjom. Agresivni pokušaji umetanja leća u oko također mogu oštetiti kožu oko oka pa biste leće, nosite li ih, trebali stavljati osobito pažljivo.

3. Čupanje obrva

Iako je metoda čupanja obrva voskom jedna od najpreciznijih i najefikasnijih, višestruko je štetna za osjetljivo područje oko očiju. Prvo vrući vosak nanosite na nježnu i osjetljivu kožu da biste ga zatim počupali zajedno sa stanicama kože. Toplo vam preporučamo da zaboravite na vosak i da se radije odlučite za pincetu ili čupanje obrva koncem.

Pripremite smoothie protiv bora!

4. Umjetne trepavice

Umjetne trepavice biste trebali nositi isključivo u specijalnim prilikama, no jasno nam je zašto se toliko žena odluči nositi ih puno češće, budući da oči instantno izgledaju veće, prodornije i zavodljivije. Uklanjanje umjetnih trepavica, kao što zna svaka žena koja ih je nosila barem jednom, podrazumijeva čupkanje i trganje, što, nadamo se da ne moramo naglašavati, nije nimalo zdravo za osjetljivu kožu oko očiju. Probajte korištenje umjetnih trepavica svesti na minimum, a prilikom uklanjanja obavezno koristite namjensko sredstvo za uklanjanje ljepila.

5. Maska za lice - ispod očiju

Nemaju svi dijelovi vašeg lica potrebu za jednakom njegom. Dakle, potpuno je besmisleno masku namijenjenu masnoj koži nanositi na suho i osjetljivo područje ispod očiju. Nisu li proizvodi izričito namijenjeni za njegu oko očiju, izbjegavajte njihovu upotrebu na navedenim područjima te kožu oko očiju njegujte odgovarajućom kremom.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije