Ovo mirisno i hranjivo ulje možete napraviti kod kuće za tren!

Ovo mirisno i hranjivo ulje možete napraviti kod kuće za tren!

Ovo mirisno i hranjivo ulje možete napraviti kod kuće za tren!
 • Objavljeno: Srijeda, 28.11.2018.
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:
Izvor slike: Vinka Tresić – Veganica.hr

Muči li vas suha i dehidrirana koža, a ten vam je beživotan, možda je vrijeme da razmislite o uvođenju ulja u svoju svakodnevnu beauty rutinu. Bez obzira na to koji je vaš tip koža, ulja mogu divno riješiti dehidraciju i pomoći koži da zadrži vlagu.

Danas vam u suradnji s Vinkom i Letificom donosimo kombinaciju ulja koju biste mogli uvesti u večernju rutinu. Ovo hranjivo ulje za lice najčešće nanosi prije odlaska u krevet, a njihov najveći benefit je taj da radi onda kada vi ništa ne radite, odnosno spavate. U noćnim satima pomaže obnovu stanica kože i osigurava da se jutrima budite s osvježenom, pročišćenom i glatkom kožom. Njime možete prakticirati i masažu lica. Samo nekoliko kapljica dnevno će omekšati i hidratizirati umornu i beživotnu kožu.

Moram napomenuti kako je vrlo bitno da su ulja kvalitetna tj. nerafinirana i hladno prešana kako bi sačuvala sve svoje ljekovite i hranjive sastojke. Rafiniranjem se produžuje trajnost ulja no ulje time gubi svoja ljekovita svojstva. Kvalitetna biljna ulja su proizvedena postupkom hladnog tiještenja tj. hladno prešana, bez izlaganja temperaturi višoj od 60°C i raznim otapalima, bez dodavanja stabilizatora i aditiva. Takvo je upravo Letifico bademovo ulje koje je glavni sastojak ovog hranjivog ulja za lice.

Bademovo ulje sadrži visoku koncentraciju vitamina E koji učinkovito sprječava prijevremeno starenje, čuva elastičnost, sjaj i mekoću kože. Osim toga, bademovo ulje sadrži i tri vrste esencijalnih masnih kiselina: Omega-3, Omega-6 i Omega-9.

Ja sam ga odlučila kombinirati s uljem ploda divlje ruže, uljem jojobe te eteričnim uljem lavande i ružmarina.

Trebat ćete:

 • 50 mL Letifico bademovog ulja
 • 30 mL ulja ploda divlje ruže
 • 15 mL ulja jojobe
 • 5-10 kapi eteričnog ulja lavande
 • 5-10 kapi eteričnog ulja ružmarina
 • 1 bočica od tamnog stakla s kapaljkom (100 mL)

Kad imate sve, onda:

 1. U bočicu s kapaljkom ulijte sva biljna ulja i promućkajte da se povežu.
 2. U bočicu ukapajte eterično ulje lavande te zatvorite bočicu i ponovno promućkajte.
 3. Ponovite postupak za eterično ulje ružmarina.
 4. Bočicu čuvajte do godine dana.

NAPOMENA:

Ulja se nanose na vlažnu kožu lica zato što tako koža istovremeno dobiva masnu (ulje) i vodenu fazu (hidrolat ili termalna voda).

Vitashop

Najnovije

Najčitanije