Spasite svog kućnog ljubimca od velikih vrućina!

Spasite svog kućnog ljubimca od velikih vrućina!

Spasite svog kućnog ljubimca od velikih vrućina!
  • Objavljeno: Petak, 22.07.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Visoke temperature, sparina i neumorno sunce koje je svakim danom sve jače, ne pogoduje našem zdravlju, pa tako ni zdravlju kućnih ljubimaca. Oni na nepovoljne ljetne uvjete reagiraju slično kao i mi! Sporije se kreću, piju više vode, nemaju želju za igranjem, manje jedu, više spavaju... No, kao i za ljude, postoje trikovi kojima možete svojim ljubimcima olakšati vruće ljetne mjesece.

Kako rashladiti psa?

Češće mijenjajte vodu

Iako smo navikli redovito puniti vodom zdjelice naših kućnih ljubimaca, u ljetnim mjesecima pokušajte to činiti malo češće. Umjesto ledene vode, radije ulijte mlaku. Hladna voda će natjerati tijelo da se ugrije kako bi se prilagodilo vanjskim uvjetima, što će rezultirati dodatnom vrućinom.

I kućni ljubimci vole ventilator

Ovaj jednostavan trik vole čak i naši četveronožni prijatelji. Spustite ventilator na pod ili ga usmjerite prema podu i upalite na najnižu brzinu. To će im olakšati dane, barem dok pokušavaju odmoriti.

Hladna marama

Ako imate ljubimca s debljim krznom, zavežite mu na kratko mokru i ohlađenu maramu oko vrata.

Hladni jastuci s gelom za hlađenje

U trgovinama za kućne ljubimce možete pronaći jastuke punjene gelom za hlađenje. Sve što trebate napraviti jest ohladiti jastuk u hladnjaku i postaviti ga na pod kako bi vaš ljubimac mogao uživati u rashlađenom krevetiću.

Napravite ledenu poslasticu

U lagani povrtni ili pileći temeljac stavite njegove omiljene poslastice. Također možete staviti i lopticu ili drugu igračku koja će mu kasnije poslužiti za igru! Ulijte temeljac i dodatke u praznu posudu i zamrznite. Neka se vaš ljubimac igra s ledenom poslasticom i uživa u ljetnim mjesecima!

Okupajte svog ljubimca

Napunite plastični bazen ili kadu s mlakom vodom i okupajte svog ljubimca! Isto vrijedi i za tuširanje, a možete ih rashladiti i pištoljima na vodu koje, pogotovo štenci, neizmjerno vole! To će ih zaigrati i rashladiti!

Ošišajte ga

Iako dlaka štiti ljubimce od sunca i vrućine, provjerite s veterinarom je li ipak bolje skratiti, ili barem stanjiti, dlaku ljubimca i tako mu olakšati vruće dane!

Napravite hlad

Ako vaš ljubimac provodi vrijeme na otvorenom, osigurajte mu sjenovito mjesto pod kojim će moći barem na trenutak pobjeći od sunca. Postavite suncobran ili mu smjestite posudicu s vodom ispod krošnje stabla.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije