Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

10 stvari koje niste znali o privlačnosti

10 stvari koje niste znali o privlačnosti

10 stvari koje niste znali o privlačnosti
  • Objavljeno: Petak, 06.11.2009.
  • Broj pregleda: 6.282
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

1. Nos treba biti dio predigre

Spoj lavande i bundeve uzbuđuje muškarce. Ali, ne morate peći pitu ili uroniti u ulje lavande. Možete napraviti kombinaciju dviju mirisnih svijeća. Oh, i recite svom muškarcu da koristi parfem s naznakama krastavaca ili crnog sladića, jer su to mirisi koji uzbuđuju žene.

2. Muškarci smatraju žene poželjnijima u crvenoj boji

Žena koja nosi nešto crveno ima veću vjerojatnost da bude pozvana van. To je zato što su ljudi pod utjecajem kulturnih simbola, kao što je Valentinovo. Crvena boja ih asocira na romantiku, iskonske nagone koji povezuju tu boju sa seksom.

3. Utjecaj nekoliko koktela je stvaran

Kada smo pijane, muškarci izgledaju zgodnije, jer ne primjećujemo asimetriju njihovih lica. Biološko objašnjenje: simetrično lice će manje vjerojatno imati genetske defekte.

4. Muškarci ovo čine kada im se netko sviđa

Muškarac podsvjesno pozicionira svoj pupak prema ženi u sobi koja ga najviše privlači, čak i ako razgovara s nekim drugim. (ovo pravilo vrijedi i za žene).

5. Sve je stvar tajminga

Jedan tjedan vam se možda svidi nabildani muškarac u teretani, a idući tjedan žudite za vitkim susjedom. Razlog bi mogla biti ovulacija jer žene tada vole muževne muškarce koji će im dati snažnu i zdravu djecu. Žene za vrijeme menstruacije žele muškarce koji su nježniji, ljubazniji i obzirniji.

6. Stres pojačava seksualnu privlačnost

Muškarci će u stresnim situacija najvjerojatnije okušati svoju sreću s vama. Istraživači su istražili kako adrenalin i rizik igraju ulogu u tome stavljajući žene na nesiguran i stabilan most. Istraživanje je pokazalo da će muškarci koji su prešli nestabilni most vjerojatnije pozvati ženu van za razliku od muškaraca koji su prešli stabilan most. To je zbog visoke stimulacije koja pojačava seksualnu privlačnost.

7. Veličina je važna

Možete reći puno o njegovom seksualnom nagonu i plodnosti već na prvi pogled. Muškarci sa širokim ramenima i čvrstim prsima imaju manji zdravstveni rizik što ih čini boljim genetskim materijalom. Muškarci sa većim trbuhom imaju niže razine testosterona. Nizak testosteron dovodi do manjeg spolnog nagona i manje plodnosti.

8. Znak da bi to mogla biti dugoročna ljubav

Ako vi i majka vašeg partnera izgledate slično, postoji dobra šansa da ćete veza uspjeti. Muškarci će vjerojatnije naći žene čija će koštana struktura biti slična njihovoj majci. To se zove "seksualni otisak" i predlaže da su privlačna lica koja nam se sviđaju zapravo utvrđena u djetinjstvu.

9. Pravilo 5/15  

Ako vas muškarac dotakne 5 puta u 15 minuta to znači da mu se sviđate. Muškarac će naći ispriku da stavi svoje ruke na vas da vidi kako reagirate. Možda vam dodirne ruku, stavi kosu iza uha ili dodirne vam ogrlicu. Ako ustuknete, znat će da vam nije privlačan.

10. Zrcaljenje

Kada  muškarac zrcali vaše pokrete, podsvjesno vam poručuje da je zainteresiran za vas. Sjedeći na isti način kao i vi, radeći iste pokrete rukom i naslonivši glavu u istom smjeru suptilno vam daje do znanja svoje namjere.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije