Kako preuzeti kontrolu i postati sretan?

Kako preuzeti kontrolu i postati sretan?

Kako preuzeti kontrolu i postati sretan?
  • Objavljeno: Četvrtak, 06.08.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Ključ dobrog raspoloženja i sreće je biti prisutan u trenutku, ovome u kojem ste sada i sagledati pozitivnu stranu. Zapamtite da prošlost ne možete promijeniti i da će ovaj trenutak uskoro postati prošlost, stoga ga iskoristite maksimalno i u njemu uživajte. Za sreću nije potrebno puno, već samo trebate malo promijeniti način na koji razmišljate.

Odlučite što je za vas najvažnije

Živite li život prema očekivanjima i planovima drugih ljudi? Možda su to vaši roditelji koji su odlučili u kojem smjeru trebate ići ili su to kulturološka očekivanja i standardi koje ste odlučili poštivati i prema njima živjeti.

Kako biste živjeli onako kako želite, morate prije toga odlučiti što je za vas najvažnije. Čini li vas sretnima ispunjavanje očekivanja bližnjih? Ili vas čini sretnima raditi stvari koje vi želite, bez obzira na očekivanja drugih? Što god da odlučite, bit ćete dobro i sretni, ali je važno da tu odluku donesete što prije kako biste mogli kvalitetno živjeti.

U svakom trenutku odaberite sreću

Veliki broj ljudi vjeruje da je sreća nešto što dolazi iz vanjskih izvora, kao što su posao ili ostvarivanje na području financija, veza i pronalazak pravog partnera. Sreća je izbor koji dolazi iznutra. To je odluka koju trebate donositi iz trenutka u trenutak.

Ako očekujete da će sreća doći od strane drugih ljudi, vrlo brzo ćete shvatiti da to tako ne funkcionira jer nikada nećete biti sretni. Ako želite biti u potpunosti sretni, prestanite od drugih imati ikakva očekivanja. Očekivanja možete imati jedino od sebe.

Cijenite svoju snagu

Kada živite život tako da se fokusirate na svoju snagu i vrline, živite ga točno onako kako trebate. Ono u čemu ste dobri je vaša snaga i to vam dolazi prirodno. Aktivnosti, koje vam ne idu najbolje, nisu one od kojih trebate odustati, ali su one nad kojima ne trebate očajavati.

Prestanite si govoriti da trebate biti dobri u svemu. Svatko je talentiran za nešto, radite na tome da otkrijete svoj talent i da ga iskoristite. Nemojte se uspoređivati s drugima jer to ne vodi ni miru niti sreći.

Budite prisutni

Kada ste u svakom trenutku prisutni i životom kročite otvorenog uma i srca, primijetit ćete ljepote i čari života. Ako ćete kroz svaki trenutak ići užurbano, nećete iskoristiti niti jedan i propustit ćete stvari koje bi vas u suprotnome učinile sretnima.

Kada idete prema naprijed tako da uskladite svoj um i osjećaje, postajete otvoreni za niz mogućih događaja i aktivnosti, uzbuđenja, ljubav, opraštanja i razumijevanje. To je ono što ispunjava život i popravlja raspoloženje.

Prestanite žaliti za greškama

Prošlost je prošlost i ona tamo treba ostati. Nećete ništa postići žaljenjem, krivnjom ili sramom. Prihvatite što god se dogodilo jer to ne možete promijeniti. Žaljenje nad prošlim događajima i krivnja ne mijenjaju ništa.

Ako vjerujete da je vaše najbolje vrijeme dio prošlosti, odmah prestanite. Dopustite si uživanje u sadašnjosti i nestrpljivo iščekujete budućnost koja sigurno donosi puno lijepih trenutaka koji će nadmašiti one u prošlosti.

Naučite samo postojati

Kada živite sretni što postojite, tada ćete moći uživati u svakom trenutku. Svaka aktivnost koju ćete raditi će biti prirodna i dio vašeg postojanja. Prestanite se odupirati sadašnjosti jer to uzrokuje anksioznost, tugu, ljutnju i očaj.

Vježbajte to da budete sretni svojim postojanjem. Ako sjedite, budite sretni što ste neaktivni, ako trčite, fokusirajte se na pokrete tijela i budite sretni što možete trčati. Utišajte svoj um i ne dopustite da njime prevladava buka i analiza svih problema.

Poduzmite korake koji inspiriraju

Inspirirajući koraci se događaju kada vaša intuicija šalje poruku mozgu da je vrijeme za djelovanje. Često inspirirajući koraci budu posljedica neke nasumične misli koja vas potakne da napravite nešto za što nikada niste mislili da hoćete. Kada naučite vjerovati sami sebi iskusit ćete puno više uspješnih trenutaka i osjećat ćete se bolje.

Ako se fokusirate na svaki trenutak kao da je on korak prema naprijed, tek tada ćete ga moći na taj način i iskoristiti. Prestanite tražiti smisao u svemu jer ne mora apsolutni svaki trenutak imati smisla, dovoljno je da ga iskoristite najbolje što možete.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije